Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD acuză 'contaminarea' partidului și cere Congres: Toata strategia a plecat de la centru si nu a fost eficienta

stirileprotv.ro
valeca serban

Vicepresedintele PSD pentru regiunea Muntenia, Serban Valeca, a declarat luni pentru STIRIPESURSE.RO că partidul a fost „contaminat” la centru de persoane fara experienta care au intrat „pe usa din dos” in structurile de conducere si au „perturbat” echipa de campanie. Strategia aplicata de filialele judetene PSD in turul II al alegerilor prezidentiale a venit de la Bucuresti, a adaugat Valeca, si aceasta a fost ineficianta. Vicepresedintele PSD considera ca este nevoie de un Congres si i-e greu sa spuna daca PSD mai poate continua cu Viorica Dancila la conducere.

„In primul rand, trebuie sa facem o analiza foarte atenta a cauzelor care au condus la scorul slab. Cauzele sunt si la echipa centrale, dar trebuie sa ne facem si noi o analiza a rezultatelor noastre in toate organizatiile locale. Apoi, factorii decidenti trebuie sa fie cei care sunt statutar alesi, adica nu oameni care intra prin usa din dos in Comitete Executive, in Birouri Permanente si asa mai departe, care perturba si contamineaza deciziile. Pentru ca au fost introdusi, cu timpul, fel de fel de insi si acum aud ca fara aprobarea noastra sunt si niste lideri de sindicate cu care s-a semnat niste protocoale pe care eu nu le stiu, nu ni s-au prezentat niciodata. Si au mai fost si altii introdusi in echipele de campanie care au perturbat si au contaminat activitatea.

Trebuie sa se auda, bineinteles, vocea celor care au avut niste rezultate bune. In primul rand, cei care au castigat si ii felicit, apoi cei care au fost foarte aproape si au strans un numar foarte mare de voturi dar, din pacate, nu suficiente.

Pana sa facem analiza in fiecare organizatie locala, trebuie vazut din campania nationala unde s-a gresit, pentru ca partea de strategie, emotionala, a condus la acest scor. Toata strategia a plecat de la centru si nu a fost eficienta, a fost evident. Si eficienta vine din aceasta perturbare a unor oameni care nu aveau ce cauta in sediu si in echipele de campanie, care nu aveau niciun fel de experienta si care au facut mai mult rau decat bine.

Evident ca este nevoie de un Congres, nu stiu daca anul acesta, e dificil de organizat asa rapid”, a declarat Serban Valeca.

Intrebat daca o mai vede pe Viorica Dancila in continuare presedinte PSD, acesta a raspuns: „Mi-e greu sa raspund. O sa vedem si in urma analizelor din judet care este pararea colegilor. Acum, la cald, ma feresc sa dau un raspuns. Oricum, trebuie sa innoim foarte multe atitudini in primul rand”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.