Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD: Nu ne opunem, dacă PNL ar susține un candidat comun de stânga la Președinție

scenariu

PSD își va modifica statutul, pentru a da posibilitatea ca o personalitate de stânga să fie susținută de către partid la alegerile prezidențiale. Iată ce declară la RFI vicepreședintele formațiunii Gabriel Zetea, care precizează că vorbește la nivel teoretic. El spune că dacă PNL ar susține un asemenea candidat comun de stânga, atunci PSD-ul nu s-ar opune.

Întrebat dacă varianta unui candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024 este pe masă sau este exclusă din start, Gabriel Zetea a răspuns: ”Nu putem să excludem absolut nimic în politică. Strategiile fac parte din arsenalul fiecărui partid. Acuma, noi ce-am zis, Partidul Social Democrat, sigur, în primul rând eu ca și vicepreședinte al PSD mi-aș dori să-l văd pe Marcel Ciolacu, să-l pot susține pe Marcel Ciolacu în calitate de premier al României acum să candideze la alegerile prezidențiale. Dar Marcel Ciolacu este cel care a venit în fața PSD și a spus: nu mai mergem pe cutuma aceea veche pe care PSD-ul a tot avut-o, adică președintele partidului să fie obligatoriu și candidat. Din acest punct de vedere, vom modifica și statutul și vom da posibilitatea ca o personalitate de stânga să fie susținută de către PSD. Teoretic vorbesc aici”, a spus el într-o interventie la RFI citat de Rador Radio România.

Vicepreședintele PSD precizează că ”dacă PNL și-ar dori să susțină o personalitate de stânga, cu vederi de stânga, după 20 de ani de președinți de dreapta, să candideze în numele nostru, atunci nu avem de ce să ne opunem, dar cred că asta este una dintre principalele condiții”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.