Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD: Nu vrem impozitare progresivă clasică, vrem ca persoanele cu venituri mici să plătească mai puțin

stiripesurse.ro
Gabriel Zetea

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, marţi, la Profit News TV, că social-democrații nu-și doresc o impozitare progresivă clasică, în trepte, ci doar ca „cei cu venituri mici să plătească mai puţin”.

”În primul rând nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte, important pentru PSD este să încerce să apere puterea de cumpărare a celor cu venituri mici, a celor care au fost loviţi cel mai mult de creşterea de preţuri, de inflaţie şi asta înseamnă cei cu venituri foarte mici. Pentru aceştia, aşa cum a spus şi preşedintele Ciolacu, ministrul Finanţelor va prezenta o serie de deduceri fiscale, în funcţie de venituri”, a explicat Zetea ce anume vor social-democraţii să propună în coaliţie.

Vicepreşedintele PSD a precizat că ”nu vorbim de vreo creştere de niciun fel de la niciun impozit”. ”Nu ne dorim ca cineva să plătească ceva în plus, dar cei cu venituri mici să plătească mai puţin. Cei cu salariul minim, în primul şi primul rând, pentru că reprezintă cei mai mulţi”, a mai spus el.

Gabriel Zetea a menţionat că până nu va fi un acord, nu va fi prezentat niciun proiect concret. ”Când va exista foarte clar un acord măcar de principiu în coaliţie, vom vedea şi cifre pe masă. Cel mai mult trebuie să fie ajutaţi, ca ordine a priorităţilor, cei cu venituri mici”, a spus deputatul PSD arătând că discuţia trebuie făcută foarte rapid, pentru că modificarea Codului Fiscal trebuie făcută cu 6 luni înainte, astfel că aceste măsuri trebuie anunţate până la 30 iunie, la jumătatea anului, pentru a intra în vigoare de anul viitor.

El a menţionat că singurul Cod Fiscal pro-bussines a făcut tot de PSD şi a menţionat că în acest moment în România nu există o cotă unică în România, după atâtea excepţii care au fost introduse de-a lungul timpului şi a dat exemplul celor din IT care nu plătesc impozit pe venit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.