Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, ANALIZĂ care UIMEȘTE - Contestatarii ALDE NU există

Varujan Vosganian

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, susține că cele mai multe comentarii negative la postările sale sunt făcute de pe conturi de Facebook care, la o verificare mai atentă, nu aparțin unor persoane reale.

"Cine creează hoardele de orci de pe Internet?

Am publicat ieri pe pagina mea de Facebook un text privind un anumit fel de a înțelege corectitudinea politică. Textul a fost reluat pe pagina ALDE – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților. În scurt timp, postarea a primit zeci de mii de vizualizări și sute de distribuiri. Cum era de așteptat, armata invizibilă s-a dezlănțuit, sute și sute de comentarii imunde au dat năvală pe pagina ALDE.

E interesant să parcurgi asemenea comentarii, dacă te înarmezi, firește, cu răbdare și îngăduință în fața injuriilor de tot felul și a urii de-a dreptul patologice. Dar și mai interesante sunt concluziile care se pot trage dintr-o astfel de lectură interzisă accesului persoanelor sub 18 ani.

Sentimentul pe care îl ai este că majoritatea celor care postează astfel de insulte de fapt nu există. Ei nu au poze, nu dau referiri cu privire la biografia lor, postările personale fie nu există, fie sunt sporadice (una-două pe an), fie au încetat de câțiva ani buni. Te-ai aștepta ca acolo unde totuși sunt , fotografiile să aparțină unor tineri, mai familiarizați cu internetul. Da' de unde! Pozele aparțin de cele mai multe ori unor persoane foarte în vârstă care ar trebui, mai degrabă, să dea sfaturi înțelepte nepoților decât să insulte ca la ușa cortului. Acolo unde există, totuși, postări, ele sunt neutre și duioase: peisaje, flori, bucăți muzicale. Nimic personal. Nicio poză de familie, nicio amintire din vacanță. Ai impresia că te afli într-un laborator unde cineva confecționează păpuși umane, pentru a le pune apoi să vorbească, cu ajutorul vocii unui ventriloc păpușar. O armată confecționată precum puzderia de soldați din teracotă descoperiți în acel mormânt antic din China. Cu singura deosebire că soldații aceia se păstrau într-o solemnitate tăcută, în timp ce homunculii aceștia se dezlănțuie, răcnesc și dau năvală precum o hoardă de orci.

E posibil ca unele din aceste conturi să fie rodul unor inițiative personale ale celor care, la adăpostul anonimatului cred că orice le este permis. E limpede, însă, că cineva se îndeletnicește sistematic cu confecționarea unor identități false pe Facebook. Cu mai multă sau cu mai puțină imaginație. Ca scriitor, vă pot spune că multe dintre profilurile fabricate în acest fel sunt stângace croite, se observă imediat că sunt încropite, apar inadvertențe între fotografie și biografie ( de pildă bătrâna doamnă Mitza Popescu, despre care va fi vorba și mai jos și care ne dă cu huo, arată în fotografie de șaptezeci de ani, dar e născută în ... 1993), aceeași postare apare de mai multe ori fără indicația că este reluată, gusturile postărilor succesive sunt, evident, contradictorii etc. etc. Repet, acolo unde postările există, pentru că adesea, conturile nu au nicio postare, de parcă persoana respectivă nu are nimic altceva decât o gură care să producă sudalme.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Dacă ar fi vorba despre o acțiune de binefacere, aș putea crede că respectivii păpușari o fac din convingere, din inspirație divină, pe bază de voluntariat. Dar asemenea ticăloșii nu pot fi produse de vreo Maică Tereza sau de vreun Padre Pio. Cei care se îndeletnicesc cu confecționarea unor astfel de Golemi pe care îi însuflețesc și îi năvălesc la comandă, nu o fac dintr-o pornire duhovnicească. Cine sunt ei, cine îi plătește și cine este Sauron care comandă această armată de orci rămâne să descoperim.

Iată doar câteva exemple , păstrând ortografia originală, luate din doar primele zece – cincisprezece comentarii la textul meu pe pe pagina ALDE – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților. Dacă cineva o să dorească să facă o cercetare mai amplă, sociologică, vreo teză de doctorat în domeniul informațiilor sau al psihiatriei, poate lectura și celelalte o mie de comentarii care urmează.

Rodica Rodica: Tu vorbesti de Corectitudine Politica Vosganiene? Tu care esti un Politician Mizerabi?Nemernicule!

Juna Rodică ce a produs acest text nu există. Nu are poză, nu are referințe biografice, nu are postări. E doar o gură de tun pentru obuze de acest gen", scrie Varujan Vosganian pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.