Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele ASF trage un semnal de ALARMĂ: 'Sportivii români, expuși unui risc ridicat de accidentare'

Cornel Coca Constantinescu

Sportivii amatori, dar mai ales cei de performanţă sunt expuşi unui risc ridicat de accidentare, fapt ce justifică protecţia din partea clubului sportiv la care activează sau a federaţiei sportive naționale pentru componenţii loturilor naționale, atrage atenţia Coca Constantinescu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru a prețui valoarea sportivilor, Asigurarea de accidente a acestora este din ce în ce mai necesară, în caz de accidentare pe teren sau la antrenament.

"Mai puțin de 10% din evenimentele sportive din România sunt asigurate. Iar sportul, astăzi, se bazeaza pe două chestiuni esențiale, competiția sportivă în sine și chestiunile comerciale, pentru că acesta se poate dezvolta în mod special, inclusiv prin deblocarea unor canale financiare în vederea susținerii activității sportive. Pe de altă parte, legătura dintre asiguratori și sport ar trebui să fie una strânsă, sportivii mai mult decât oricare alte persoane sunt expuși riscului, viața lor depinde în mod direct de sport, iar orice accidentare le poate perturba nu numai activitatea, cât și viața lor personală. De aceea eu cred că asiguratorii au rolul lor. Există produse de asigurare dedicate sportivilor, cunoaștem că sunt sportivi celebri care se asigură pe sute de milioane de euro, iar asiguratorii se află lânga ei. Eu cred că și în România această nișă de business trebuie dezvoltată", a declarat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, prezent la conferința "Cum asigurăm sportul în Romania?", organizată de XPRIMM.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei, mesaj TRANŞANT pentru protestatari: 'Acționați, doar voi îi mai puteți opri' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.