Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: 'Cer imperios adoptarea prevederilor legale de stoparea cazurilor de agresiune şi violenţă'

UVT
Marilen Pirtea UVT

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Marilen Pirtea, a revenit, marţi, cu apelul de a se adopta de urgenţă unele prevederi legale mai ferme pentru stoparea cazurilor de agresiune şi de violenţă.

"Este inacceptabil ca, aşa cum s-a întâmplat recent în judeţul Olt, doar intervenţia forţelor SAS din Jandarmerie să readucă ordinea publică şi să asigure protecţia poliţiştilor aflaţi în misiune. Din nou, atrag atenţia că riscul de apariţie a violenţelor şi distrugerilor de domiciliu, mai ales pe timpul nopţii, este tot mai mare. Sunt necesare, în opinia mea, măsuri ferme pentru protecţia persoanelor şi a bunurilor, astfel încât cetăţenii să simtă că statul îi ocroteşte", declară Marilen Pirtea, într-un comunicat, remis, marţi, AGERPRES.

Citește și: Accident GRAV în Vrancea - a fost activat planul ROȘU de intervenție: 11 autospeciale au fost trimise la fața locului

Parlamentarul de Timiş atrage atenţia că trebuie să învăţăm din exemplul italian, în care majorarea pedepselor a influenţat reducerea infracţiunilor şi a violenţelor. Legea autoapărării pe timp de noapte, pentru atacuri desfăşurate la domiciliu, adoptată în Italia la începutul pandemiei, constituie "un model de eficacitate şi bună practică" în planul măsurilor imediate, adoptate pentru scăderea infracţiunilor împotriva bunurilor şi a persoanelor aflate la domiciliu, desfăşurate mai ales pe timpul nopţii. În cazul Italiei, ţară puternic afectată de pandemia COVID-19, creşterea pedepselor şi a amenzilor pentru furturi şi violenţe a determinat o rapidă scădere, cu 20%, a numărului acestor infracţiuni, potrivit sursei citate.

"Este inadmisibil şi iresponsabil să asistăm fără reacţie la ascensiunea infracţionalităţii, mai ales acum, în această perioadă de după starea de urgenţă, când sunt aşteptate măsuri de relansare a vieţii economice şi sociale, în care oamenii aşteaptă măsuri avansate de protecţie, dar şi o mai bună organizare a structurilor de ordine publică. Ceea ce înseamnă nu vorbe, ci noi prevederi legale, prin care să fie majorate pedepsele şi amenzile pentru infracţiunile periculoase cu violenţă, realizate mai ales noaptea", propune Pirtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.