Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Comisiei SRI, despre referendumul lui Iohannis: 'Este o măsură populistă pe modelul Băsescu'

comisia sri

Viceliderul deputaţilor ALDE Marian Cucşa a declarat miercuri că organizarea unui referendum naţional pe 26 mai în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare este o măsură "populistă".

"Klaus Iohannis vrea să fure startul campaniei electorale, să iasă cu ceva în faţa opiniei publice. Nu este oportun ca în ziua alegerilor europarlamentare, când trebuie să te concentrezi strict pe ceea ce ai de făcut în UE ca şi mesaj, ca şi susţinere în PE, să muţi atenţia într-o altă zonă, mai ales că vorbim despre un non-subiect, în sensul că toată lumea e de acord că trebuie să continue lupta împotriva corupţiei şi trebuie să avem o reformă reală în justiţie, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. (...) Este o măsură populistă pe modelul Băsescu, se pare că şi Klaus Iohannis a preluat acelaşi model, în care să vină cu praf în ochii cetăţenilor pentru a câştiga electoratul", a spus deputatul Marian Cucşa la Parlament, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Verdeţurile, vitale pentru sănătate. Plantele care curăţi ficatul şi reduc nivelul colesterolului

El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis "probabil încearcă să aducă un plus celor care şi-au făcut ca singur mesaj de luptă împotriva corupţiei fără a veni cu altceva pentru societate".

Întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui privind "albirea dosarelor corupţilor în Parlament", el a răspuns: "În primul rând, Klaus Iohannis să îşi rezolve problemele în familie în ce priveşte justiţia".

Deputatul a mai adăugat că ALDE nu susţine moţiunea îndreptată împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iniţiată de cei de la Opoziţie şi care va fi votată miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.