Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Ecuadorului a demisionat, cu opt luni înaintea prezidenţialelor

Operation World
Ecuador

Vicepreşedintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, a demisionat marţi, declarând că ţara are nevoie de o schimbare a culturii politice, transmit dpa şi Reuters.

'Trebuie să ne concentrăm pe obiectivele comune, abandonând interesele individuale pentru a construi o societate justă, prosperă şi echitabilă', a spus el într-un mesaj televizat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

Sonnenholzner a mai afirmat că a luptat împotriva corupţiei şi că Ecuadorul are nevoie de 'moduri foarte diferite de a face politică faţă de cum înţeleg astăzi mulţi oameni'.

Sonnenholzner nu a confirmat speculaţiile din media potrivit cărora ar intenţiona să candideze la preşedinţie anul viitor.

'Plec cu satisfacţia responsabilităţii împlinite', a mai spus el.

Sonnenholzner este cel de-al treilea vicepreşedinte al şefului statului, Lenin Moreno, care demisionează. Predecesorii săi au plecat după ce au fost implicaţi în scandaluri de corupţie.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

Otto Sonnenholzner, un economist în vârstă de 37 de ani, era în funcţie din decembrie 2018.

În plină epidemie de coronavirus, el şi-a asumat sarcina de a trimite resurse medicale spitalelor copleşite de numărul pacienţilor şi de a le livra alimente locuitorilor vulnerabili. Tot Sonnenholzner a condus eforturile guvernului de repornire a economiei prin sprijinirea locurilor de muncă şi acordarea de credite sectoarelor în lipsă de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.