Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele PNL anunță varianta de rezervă pentru funcția de premier: 'Avem și alte variante: sunt prim-vicepreședinții de partid'

arhiva personala
Robert Sighiartau

Robert Sighiartău, parlamentar și vicepreședinte pe Politică Externă și Afaceri Europene la PNL, susține că liberalii sunt pregătiți să treacă mai repede peste această criză și să formeze un Guvern. Fie cu Florin Cîțupremier, fie cu alt nume de la PNL. „Nu văd un posibil premier tehnocrat în acest moment”, spune Sighiartău, care spune că în momentul de față nu se pune încă problema ca PSD să ofere premier.

„Nu există această posibilitate (n.r.: ca PSD să-l propună premier pe Marcel Ciolacu). Partidul PNL a dat un mandat președintelui să aibă negocieri cu PSD pentru un Guvern. Nu știu de unde vin astfel de informații potrivit cărora noi am accepta premier PSD în următoarea perioadă. Face rău acestor discuții.

Normal că președintele partidului este susținut de liberali (n.r.: în persoana lui Florin Cîțu). Avem și alte variante de premier. Este Nicolae Ciucă. Sunt prim-vicepreședinții de partid și pot conduce Guvernul. Variante sunt. Nu ne blocăm în negocieri. Vrem să dăm un Guvern și să dăm premieru. Dacă nu putem să-l dăm pe Florin Cîțu sunt variante pe care le putem vota în BPN. Nu văd un posibil premier tehnocrat în acest moment”, a spus Robert Sighiartău, la Digi24.

Vezi și: Negocieri dure pentru formarea noului Guvern. Adevărata bătălie se dă însă la vârful PNL

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, dă asigurări că liberalii nu iau în calcul, în momentul de față, o eventuală rocadă a premierilor cu cei de la PSD. Pentru a se întâmpla acest lucru trebuie să fie votată o astfel de decizie în partid mai întâi.

Vezi și: Rareș Bogdan, informații de ultimă oră de la negocieri: rocada premierului cu PSD este EXCLUSĂ în momentul de față

Social-democrații resping varianta Florin Cîțu premier, iar cel mai probabil Nicolae Ciucă ar putea prelua puterea guvernamentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.