Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, replică pentru scepticii vaccinării anti-Covid: Toate guvernele vor răul popoarelor?

Digi24
Emilian Popovici

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a făcut la Digi24 un tablou al eforturilor la nivel mondial pentru a se găsi soluții pentru vaccinarea anti-Covid.

"Când avem această perspectivă a unui vaccin de succes de ce să ne riscăm viața cu o boală cu o evoluție imprevizibilă?

Sunt unii care au spus pe diverse canale media, și unii erau chiar medici, că nu au încredere în vaccinare, că vaccinul a fost scos în timp scurt. Aveam alte așteptări de la gândirea lor medicală. Nu le mai am.

Sunt motive pentru care acest vaccin a fost obținut în timp foarte scurt, pentru că e vorba de o prioritate mondială cum poate nu am avut niciuna până acum. Este o implicare a firmelor producătoare la un nivel fără precedent.

S-au investit sume enorme de bani.

Klaus Iohannis a discutat cu liderii PNL despre perspectiva unei posibile guvernări cu USR/ PNL prezintă o scădere accelerată în sondaje (Surse)

Până acum se respectau toate etapele în sensul de birocrație, așa că s-a economisit timp. Erau procese de stabilire a prețului, de marketing, nici acestea nu au mai fost considerate necesare.

Plus că a contat disponibilitatea subiecților participanți la testare. Dacă înainte erau în jur de 25.000 voluntari global pentru studii clinice, acum numărul de voluntari depășește necesarul. A existat posibilitatea să se lucreze din plin pe toate fazele.

Plus că avem posibilitatea ca prin modele matematice să reușim să vedem care produse sunt eficiente. Am încredere în acest vaccin.

Înainte de a spune da sau nu, trebuie să ne întrebăm dacă avem încredere în guvernele statelor. Toate guvernele doresc răul popoarelor lor? Ar trebui să fim superficiali să credem asta.

Trebuie să ne gândim dacă avem încredere în cercetarea internațională, care, de-a lungul timpului a găsit soluții care au salvat numeroase vieți", a explicat Emilian Popovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.