Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprim-ministrul consideră că `legea privind separatismul` nu împiedică în niciun fel relațiile cu Tiraspolul

stiri.md
Oleg Serebrian

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, consideră că modificările la Codul penal adoptate de parlamentul Republicii Moldova, cunoscute sub denumirea de „legea separatismului”, nu interferează în niciun fel cu negocierile sau relațiile cu Tiraspolul. Potrivit „INFOTAG”, el a spus acest lucru în emisiunea „Săptămâna nouă cu Anatolie Golea” de la TV8.

În opinia vicepremierului, legea nu împiedică deplasarea reprezentanților Transnistriei pe malul drept al Nistrului. Între altele, el a menționat că o delegație de pe malul stâng a fost prezentă la o recepție recentă găzduită de una dintre ambasadele de la Chișinău. Serebrian a remarcat că astfel de cazuri nu sunt izolate.

„Acest lucru sugerează că ei (reprezentanții Tiraspolului – „I.”) se simt în siguranță pe malul drept al Nistrului. Bineînțeles că nu vor recunoaște acest lucru. Ei cer un fel de garanție (că nu vor fi arestați) de la guvern. Dar nu putem da astfel de garanții, pentru că ar fi contrare legii”, a spus viceprim-ministrul.

El a precizat că, potrivit acordurilor cu Tiraspolul, reprezentanții administrației transnistrene trebuie să anunțe Chișinăul dacă urmează să părăsească Republica Moldova, întrucât nu au altă posibilitate de a părăsi republica decât prin Chișinău.

„Practica notificărilor a fost introdusă în august anul trecut. În ultima perioadă, au existat puține astfel de vizite. Dacă anterior călătoreau des la Moscova, acum nu o mai fac. Ultima dată au plecat „deputații” de la Tiraspol. Se pare că aceasta a fost toamna trecută”, a spus Serebrian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.