Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprim-ministrul pentru reintegrare consideră că a venit timpul să fie reconsiderată operațiunea de menţinere a păcii din Transnistria

Karadeniz Press
transnistria odesa ucraina

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, consideră că a sosit momentul să fie regândită operaţiunea de menţinere a păcii din Transnistria. Potrivit „INFOTAG”, el a spus acest lucru, joi, în cadrul unei ceremonii solemne cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la începerea operațiunii de menținere a păcii în Zona de securitate de pe Nistru. Evenimentul a avut loc la Compania infanterie independentă a Forțelor menținere a păcii dislocată în satul Varnița.

„Desigur, ne-am dori ca situația din Zona de securitate să fie altfel. Am spus asta de mai multe ori – poate că este timpul să regândim situația din Zona de securitate și misiunea de menținere a păcii. Aceasta nu înseamnă că nu apreciem felul în care serviţi țării. Dimpotrivă, apreciem foarte mult. Indiferent de ce se întâmplă în politica țării și în jurul Moldovei, vă îndepliniți cu demnitate datoria față de Patrie”, a subliniat viceprim-ministrul.

El și-a exprimat speranța că, „în pofida tuturor provocărilor actuale și a situației de securitate regională, pacea se va menţine pe malurile Nistrului”.

„Sper cu adevărat că Zona de securitate va fi demilitarizată, Republica Moldova își va restabili integritatea, va fi pace în Ucraina și Europa nu va primi amenințări din Est”, a spus Serebrian.

Autoritățile moldovenești se pronunţă pentru transformarea operațiunii de menținere a păcii într-o misiune civilă sub mandat internațional. La începutul lunii iulie, Adunarea parlamentară a OSCE, în cadrul unei reuniuni de la Vancouver, a adoptat o rezoluție în care propunea iniţierea discuțiilor pe această chestiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.