Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh: în luna aprilie începem contractarea proiectelor PNDL

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

În luna aprilie este estimat să înceapă semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele locale, eligibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pe măsură ce solicitările depuse trec de etapa de analiză. Contractele se semnează între autoritățile publice locale și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Anunțul a fost făcut luni, 6 martie a.c., la Giurgiu, de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, la întâlnirea cu reprezentanții autorităților administrației publice locale din județ.

„Suntem extrem de interesați ca autoritățile locale să știe foarte clar ce finanțări are disponibile Guvernul pentru proiectele lor, cum funcționează programele respective, care e mecanismul de accesare a fondurilor. Comunicarea și colaborarea cu potențialii beneficiari ai programelor de finanțare europene și guvernamentale este esențială pentru succesul programelor. De aceea am mers în toate județele în care am fost invitați, am ascultat toate părerile și am clarificat cât mai multe aspecte. Fiecare proiect implementat cu succes înseamnă oameni care beneficiază de servicii publice de bază mai bune”, a declarat viceprim-ministrul Shhaideh.

PNDL are alocate, în anul 2017, credite bugetare în valoare de 22,2 milioane euro și credite de angajament în valoare de 6,6 miliarde euro pentru cea de-a doua etapă, care vizează 9.500 de obiective de investiții. Programul are o importantă componentă de modernizare a satului românesc, dar finanțează și investiții din orașe și municipii. Programul contribuie, alături de programele finanțate din fonduri europene, la concretizarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural – 10 S (zece servicii) din domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, transport, salubrizare, cultură, culte, sport și locuire.

Discuția cu primarii din județ a vizat și programele europene pe care ministerul le gestionează în calitate de autoritate de management, în special Programul Operațional Regional, care contribuie la creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale. Programul sprijină dezvoltarea mediului de afaceri, a infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de a asimila progresul tehnologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.