Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimar al municipiului Galaţi, prins de ANI în conflict de interese

integritate, ani

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Radu Cosca, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi. 

Potrivit unui comunicat al ANI, viceprimarul a participat la adoptarea unor decizii de majorare a contribuţiilor virate de la bugetul local către o fundaţie pe care o conducea. 

"Cosca Radu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârilor Consiliului Local Galaţi din datele de 28.03.2013 şi 9.05.2013 privind majorarea contribuţiei CL Galaţi ca membru fondator al Fundaţiei Andreiana Juventus de la 12.000 lei/an la 189.000 lei/an, respectiv de la 12.000 lei/an la 200.000 lei/an (fundaţie în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de membru şi funcţia de preşedinte începând cu data de 5 februarie 2013)", se precizează în comunicat. 

Inspectorii de integritate au constatat că Radu Cosca a încălcat dispoziţiile legale care prevăd că aleşii locali nu pot participa la dezbaterea şi adoptarea unei hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. 

"Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare. Radu Cosca a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare", se mai arată în comunicatul ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.