Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul USR cere metroul la Primăria Capitalei. Grindeanu: 'Dacă aveți mandat, vă aștept astăzi la minister să discutăm'

romaniatv.net
metrorex

Viceprimarul USR Horia Tomescu a afirmat că ă PMB este pregătită să unifice transportul de suprafaţă în comun cu metroul şi să procedeze la optimizarea activităţii Metrorex. Reacţia vine după ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că e dispus să discute cu Primăria Capitalei în vederea posibilităţii ca instituţia să preia Metrorex în subordinea ei.

„Noi folosim metroul. Bucureştiul este casa noastră. Patrimoniul Metrorex a fost jefuit sistematic timp de zeci de ani de parlamentarul Partidului Social Democrat, Ion Rădoi, şeful sindicatului de la metrou. Metrorex are consiliul de administraţie şi director numit din pixul lui Sorin Grindeanu pe criterii de Partidul Social Democrat. Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Mii şi mii de “verişori”, mii şi mii de “obligaţii” de partid, de la nea Petrică, nea Vasile, nea Sorin îşi iau salarii de la instituţiile şi companiile rămase în subordinea ministerelor. Nu ai curaj să restructurezi şi să optimizezi costuri? Facem noi”, a scris Horia Tomescu, joi pe Facebook.

Viceprimarul USR a adăugat că „Municipiul Bucureşti este unul dintre marile oraşe europene, încrezător în viitorul său”. „Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?”, a adăugat Tomescu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a răspuns într-un comentariu: „Domnule viceprimar, dacă aveți mandat de la Consiliul General, vă aștept astăzi la minister să discutăm despre preluarea Metrorex de PMB. Poate îmi detaliați cum a reușit echipa USR "performanța" de a lăsa compania fără buget si cu datoriile neplătite!”

Anteior, Grindeanu a anunţat că, în săptămânile care urmează va fi selectat un nou consiliu de administraţie şi un director general al Metrorex. El a mai precizat că nu foloseşte metroul şi a criticat faptul că atunci când era ministru Cătălin Drulă a lăsat Metrorex fără un buget pe anul 2021.

De asemenea, Grindeanu a a declarat, în prealabil, că bucureştenii sunt nemulţumiţi de frecvenţa scăzută cu care circulă metroul, din cauza contractului de mentenanţă la Metrorex care nu a fost plătit. El a mai spus că anul trecut de exemplu Metrorex nu a avut buget şi că s-a săturat ca mereu Ministerul, Guvernul să vină de fiecare dată să aloce bani pentru a acoperi găurile companiei. Ministrul a adăugat că e dispus să aibă o discuţie cu Primăria Capitalei dacă doreşte să preia gestiunea transportului în comun în Bucureşti.

În replică, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan i-a transmis ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu că „Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni! Nici de Timişoara, nici de Iaşi, nici de alte oraşe sau judeţe”. El a adăugat că „bucureştenii produc mult peste media naţională, dar, cu toate astea, administraţia locală din Bucureşti nu primeşte atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei” şi că aceasta este realitatea, acuzând că PSD e în continuare un partid anti-Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.