Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victima mințită că e eroină! De ce 30% din femeile din România mănâncă tradiționala bătaie ruptă din rai de la soți/ OPINIE

M375/0009

30% din femeile din România iau bătaie de la partenerii de viață! E cea mai recentă statistică prezentată de ministrul Gabriela Firea, însă e vorba numai de cifre oficiale, adică de cazurile de violență care sunt raportate la poliție și care ajung astfel ca statistici. În realitate, cifrele din România sunt mult mai mari, iar cei care susțin că vor să stopeze fenomenul violenței domestice se joacă frumos, mângâind crengile fenomenului și ignorând complet cauzele!

"Bătaia e ruptă din rai!", "Traiul în concubinaj e păcat! ", "Cu atâtatea pretenții nu te mai ia nimeni!", "E e genul de femeie care merită bătaie!", "Ai să ajungi fată bătrână!", "Nu îmi vorbește mie așa o femeie nemăritată" - Cea mai recentă replică emisă de părintele Calistrat, care a bătut două femei!  Cam acestea sunt replicile standard de care femeile se lovesc în România. Dacă o femeie nu e supusă, mută, menajera perfectă, dacă nu se ghidează după zicala "Și ce dacă ma înșală, tot la mine se întoarce", riscă în orice clipă să încaseze bătaie de la parterner.

Sărăcia e principalul factor care obligă femeia să rămână lângă un bărbat violent. Multe femei au copii și nu au unde să plece sau nu au venituri din care să se întrețină. Iar aici, intervenția statului e INFIMĂ și TEMPORARĂ, iar greul de a întreține un copil sau mai mulți cade exclusiv în mâinile femeii bătute. Însă sărăcia nu e unicul factor care menține violența fizică vie în familiile din România. Există multe femei care au posibilități financiare să plece, însă resortul blocajului e unul psihologic.

Presiunile familiei! Cum să strici casa, înghite și tu, orice bărbat mai dă o palmă! Astfel de replici sunt des întâlnite și vin chiar de la familiile victimelor. Bisericile ajută și ele cu "sfânta" zicală "Bătaia e ruptă din rai", așa că victima e pervertită mintal să creadă nu doar că merită bătaie, ci că să stea să îndure e un gest eroic. Or, câtă vreme societatea va încerca să inducă femeilor care se respectă, femeilor puternice, că trebuie să încaseze, să îndure, că dacă nu se mărită sunt niște ratate, violența va exista! Fiindcă femeia singură e umilită, respectul de sine e tratat ca egoism, iar bărbatul pare îndrituit divind să bată! Planeta e deja populată cu opt miliarde de oamei, iar dacă o femeie decide sau nu să se mărite nu mai e o chestiune de politică de stat, de șantaj bisericesc sau social!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.