Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victima unui accident rutier are nevoie de câteva luni de recuperare medicală constantă

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

Recuperarea medicală după un accident auto grav poate dura câteva luni, cu tratament și exerciții complexe zilnice, cu efort asiduu, atât din partea pacientului, cât și din partea fizioterapeuților și kinetoterapeuților. În ciuda celor mai pesimiste opinii, este posibilă recuperarea medicală și a celor mai grave cazuri, cărora nu li se dau prea multe șanse.

Accidentele rutiere grave afectează uneori ireversibil integritatea fizică a victimelor, traumatismele fiind provocate prin lovire, cădere, de obiecte penetrante, tăioase. Pe lângă cazuri mai puțin grave, precum entorse, luxații, fracturi, leziunile  pot atinge mușchi, articulații, până la structuri vitale, precum vene, artere, nervi, organe interne. Traumatismele grave necesită intervenții chirugicale, dar acestea nu sunt suficiente pentru redarea mobilității victimei, mai ales când este afectată coloana vertebrală. Este nevoie de recuperare medicală constantă, de lungă durată, profesionistă pentru ca victima unui accident rutier grav să poată fi din nou activă.

Un astfel de caz este Radu, un tânăr de 20 de ani, care a fost salvat prin recuperare medicală de la starea complet imobilă. După accidentul rutier, Radu nu executa nicio acțiune din indicațiile pe care i le dădeau terapeuții în recuperare medicală. Părea că înțelege ce se întâmplă în jur, dar nu vorbea și nu comunica în niciun fel. Toate exercițiile de recuperare medicală pe care le realizau terapeuții erau pasive, adică erau executate mecanic de către echipamente medicale setate de terapeut, fără niciun fel de reacție din partea pacientului.

În luni de zile de muncă asiduă, niciodată cu gândul de abandon, starea lui Radu s-a ameliorat.

În momentul de față, putem să spunem că trăim o minune pentru că Radu a început să vorbească, este conștient, este orientat, înțelege indicațiile și atunci a câștigat și în zona de mobilitate articulară. Poate să facă mult mai multe exerciții, ceea ce este benefic. Înainte era doar lucru pasiv. Acum poate fi activ. Poate să bea singur apă, lucru care era imposibil acum câteva luni”, spune Valentin Marcu, unul dintre terapeuții care îl tratează pe Radu la Spitalul Sfântul Sava.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are cele mai bune rezultate în recuperare medicală de orice tip, recuperare respiratorie, cardiacă, ortopedică și neurologică.

content-image

Spitalul Sfântul Sava preia cazuri pe care alte spitale le consideră fără nicio șansă. Accidente vasculare, accidente de muncă sau de circulație care se soldează cu imobilitate severă sau mai puțin severă, fracturi, afectiuni vertebrale, artroze, hernii de disc, îngrijiri paliative, îngrijiri oncologie, recuperare respiratorie post-operatorii sau post COVID, sunt afecțiuni de care se ocupă o echipă numeroasă de specialiști ai Spitalului Sfântul Sava. 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, 8 medici, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, reușesc să obțină rezultate vizibile în mobilitatea pacienților, încă de la primele ședințe.

Tratamentul kineto și fizioterapeutic se realizează zilnic, fără întrerupere în zilele de weekend sau sărbători legale. Condițiile de internare sunt excelente, comparabile cu ale unui hotel de 4*, în camere sau saloane cu 2 sau 3 paturi, cu 3 mese pe zi.

În Spitalul Sfântul Sava, pachetele de recuperare cu internare sunt personalizate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient, la fel și meniurile, hrana fiind întotdeauna proaspătă, preparată în bucătăria proprie, specifică pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal etc.)

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență. Deține și o secție cu 18 paturi pentru monitorizarea permanentă a funcțiilor vitale, în regim de terapie intensivă. Toate saloanele sunt dotate cu oxigen medical, ce poate fi utilizat în orice moment pentru pacienți.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.