Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimele abuzurilor sexuale ale clericilor nemulțunite de gestionarea crizei la summitul de la Vatican

vatican

Victimele abuzurilor sexuale comise de membri ai clerului catolic, dezamăgite de rezultatul summitului de la Vatican pe tema combaterii abuzurilor sexuale împotriva copiilor, şi-au prezentat propriul plan de abordare a crizei, în 21 de puncte, relatează dpa luni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Summit-ul a fost convocat ca răspuns la un nou val de acuzaţii referitoare la abuzuri sexuale săvârşite de clerici şi la muşamalizarea acestora în ţări precum SUA, Germania sau Australia, care au agravat criza pe această temă existentă de mai multe decenii din sânul Bisericii Catolice.

Tim Law, preşedintele Ending Clergy Abuse (ECA), o organizaţie care sprijină supravieţuitorii abuzurilor sexuale, a declarat luni că Papa Francisc nu şi-a îndeplinit promisiunile pentru a asigura 'răspundere, responsabilitate şi transparenţă'.

'Nu am primit nimic din toate acestea. Asta merităm cu toţii, nu numai supravieţuitorii, ci oamenii din întreaga lume', a spus el la Roma, adresându-se jurnaliştilor în faţa Bazilicii Sf. Petru.

ECA a prezentat un 'plan de luptă' în 21 de puncte împotriva abuzurilor împotriva copiilor în cadrul Bisericii Catolice, ca răspuns la un proiect de reformă cu 21 de măsuri pentru combaterea abuzurilor sexuale împotriva minorilor prezentat de Papa Francisc în prima zi a summitului de la Vatican.

Planul de acţiune include solicitări ale victimelor ca preoţii agresori şi episcopii care le-au muşamalizat faptele să fie 'expulzaţi permanent din rândurile clericilor'.

Totodată, ECA a cerut un 'registru global' al abuzurilor sexuale comise de clerici, precum şi ca Biserica Catolică să ofere despăgubiri victimelor pentru 'terapie pe perioadă nelimitată şi, dacă este nevoie, îngrijiri medicale'.

Organizaţia a cerut de asemenea Papei Francisc să dea dovadă de 'transparenţă' în legătură cu posibila sa implicare în cazurile muşamalizate în ţara sa natală Argentina, dând publicităţii documente relevante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.