DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Victimele violenţei domestice au la dispoziţie o locuinţă protejată, cu adresă secretă, în Cluj

RFI Romania
violenta sexuala

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că victimele violenţei domestice au la dispoziţie, începând de miercuri, o locuinţă protejată, cu adresă secretă, în caz de nevoie.

"Sprijin concret al Consiliului Judeţean Cluj pentru protejarea victimelor violenţei domestice. A devenit pe deplin funcţională locuinţa protejată destinată acestui scop. Consiliul Judeţean Cluj şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj anunţă faptul că la Cluj a devenit pe deplin funcţional un centru destinat victimelor violenţei domestice. Acesta a fost înfiinţat şi operaţionalizat în cadrul proiectului european "VENUS - împreună pentru o viaţă în siguranţă!" destinat combaterii acestei forme de violenţă prin crearea unei reţele naţionale inovative integrate de locuinţe protejate", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de CJ Cluj.

Spaţiul poate găzdui şase persoane pe o perioadă de până la un an, potrivit Agerpres.ro.

"În cadrul acestei locuinţe protejate, a cărei locaţie este, din motive evidente, secretă, Consiliul Judeţean şi D.G.A.S.P.C. Cluj au înfiinţat un serviciu social complex, dotat cu un cabinet de consiliere vocaţională şi grup de suport pentru victime. Spaţiul este destinat unui număr de şase victime ale violenţei domestice, perioada de găzduire fiind de până la un an", se mai arată în comunicat.

Pentru a accesa serviciile oferite în locuinţa protejată, persoanele trebuie să aibă calitatea de victimă a violenţei domestice în formele prevăzute de lege şi în legătură cu toate tipurile de relaţii familiale/sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate, pe care victima le are cu celelalte persoane.

"Începând de astăzi victimele violenţei domestice pot apela cu încredere la specialiştii D.G.A.S.C.P. Cluj întrucât spaţiul pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean este pregătit pentru a le primi şi a le oferi atât găzduire, cât şi celelalte servicii sociale conexe de care au absolută nevoie: consiliere psihologică şi juridică, ajutor pentru integrarea pe piaţa muncii etc.", declară, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.