Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Alistar, după ce CSM a dat aviz NEGATIV pentru desființarea SIIJ: 'În baza cooperării loiale, legiuitorul trebuie să țină seama. SIIJ trebuie întărită'

radu tudor
victor alistar

Victor Alistar, membru CSM din partea societății civile, a vorbit despre al doilea vot negativ pe care CSM l-a dat pentru desființarea SIIJ. Consiliul Superior al Magistraturii a decis să nu fie de acord cu desființarea Secției în formula propusă de Ministerul Justiției.

Alistar a explicat că votul a fost unul clar în favoarea menținerii SIIJ și a atenționat Guvernul României că trebuie să țină cont de decizia CSM, chiar dacă nu este obligat.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’

”Neacordarea garanțiilor de independență, dar și considerente expuse. Toate argumentele au fost puse pe masă. E al doilea aviz negativ. Votul a fost clar, nu a fost diferență de un singur vot, a fost 11 la 8. Acest aviz nu e unul obligatoriu din punct de vedere formal. Dar, în baza cooperării loiale, legiuitorul trebuie să țină seama de ea.

Este important ca această structură, SIIJ, să fie întărită. Independența justiției nu este un beneficiu pentru magistrat, ci pentru justițiabili.

Dacă se va încălca principiul de a nu se merge în regres, se va atac cu succes la CCR. Ar fi o decizie politică.”, a spus Victor Alistar, membru CSM, la Antena 3.

Citește și: Ultim moment! Numărul morților de la ‘Matei Balș’ ajunge la 20 – încă un pacient a decedat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.