Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciorbea face precizări RAPIDE despre solicitările primite pentru sesizarea CCR: 'Sunt analizate de specialiști'

Victor Ciorbea

Acuzat că a plecat în concediu chiar în perioada în care Guvernul a emis o OUG pentru modificarea legilor justiției, iar solicitărilor pentru sesizarea CCR nu li se va putea da curs, Victor Ciorbea facea următoarele precizări:

”Avocatul Poporului, ,Victor Ciorbea, precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie.”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului emis redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer Legea pensiilor! Sistemul ar pregăti ‘Marea Pensionare’ – Pensii speciale pe bandă rulantă

Augustin Lazăr a trimis, miercuri, o scrisoare către Avocatul Poporului în care i se solicită analiza cu privire la sesizarea Curții Constituționale referitoare la aspecte de neconstituționalitate pe care le ridică prevederile articolului VII din OUG pe legile justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.