Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciorbea, reacție la criticile din spațiul public: Ar fi bine să răsfoiască excepția / UPDATE

Victor Ciorbea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a reacționat la criticile persoanelor care îi cer demisia pentru că a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001 nu ştiu despre ce este vorba şi nici nu au avut "răbdare" să citească excepţia pe care a formulat-o. De asemenea, el le-a cerut celor care îl critică să citească, mai întâi, sesizarea pe care a formulat-o cu privire la Legea 90/2001.

„Ce pot să vă spun. Eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credință, care a citit acea excepție nu ar putea sau nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume. De fapt,  toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleași condiții extrem de înalte de moralitate, de cinstite, de corectitudine pentru a îndeplini aceste funcții de demnitate publică. Prin urmare, toți cei care vorbesc și dau lecții de constituționalitate sau de moralitate, am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate. Ar fi mai bine să răsfoiască excepția și apoi să vorbească despre ea.”, a declarat Victor Ciorbea, la sediul Parchetului Militar.

Judecătorii, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre cazul lui Dragnea


„Am făcut foarte multe sesizări din oficiu, anchete, care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce-i deranjează, dar să te ascunzi după o excepţie care vrea acelaşi regim juridic, acelaşi nivel de moralitate pentru toţi conducătorii din fruntea ţării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat din ţară sau din lume. (...) Eu am solicitat, în esenţă, acelaşi tratament juridic pentru toţi cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statului, dacă acest principiu va fi îmbrăţişat de către CCR, Parlamentul ar urma să elaboreze întreaga legislaţie în materie, să o armonizeze şi să creăm un cadru legislativ armonios şi coerent”, a mai spus Victor Ciorbea. 

Săptămâna trecută, Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.