Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu a fost audiat la CNA, în cazul jurnalistei Iulia Marin

Inquam Photos /George Calin
Victor Ciutacu CNA

Jurnalistul Victor Ciutacu a fost audiat la CNA în cazul jurnalistei Iulia Marin, care s-a sinucis. Marin lucra la Libertatea și conform informațiilor apărute în presă era bipolară și fusese internată de mai multe ori. Conform redacției Libertatea însă aceasta nu fusese declarată inaptă de muncă de vreun medic.

Consiliul Naţional al Audiovizualului  a analizat două emisiuni difuzate de postul România TV în care s-a vorbit despre jurnalista Iulia Marin, decedată recent, şi persoanele cu probleme de sănătate mintală, comentarii care au stârnit ample reacţii publice.

Poziția postului România TV:

Postul România Tv reacționează după ce zeci de redacții, jurnaliști, asociații medicale, organizații nonguvernamentale și personalități din România au semnat un apel contra discursului practicat de postul tv în cazul jurnalistei Iulia Marin. „Reclamația la CNA și petiția semnată de către cadrele Soroşiste au scopul de a obliga România TV să-l cenzureze pe Victor Ciutacu”, transmite postul tv.

„Pe 19 aprilie, lumea presei din România a fost zguduită de vestea morţii jurnalistei de doar 32 de ani Iulia Marin. Tânăra a fost găsită decedată în locuinţa închiriată din cartierul Militari de către proprietară, iar potrivit raportului medico-legal, decesul a survenit pe fondul ingerării unei cantităţi mari de pastile.

Jurnalista care activa la cotidianul Libertatea unde realiza ample anchete suferea de depresie şi de tulburare bipolară şi avea la activ trei tentative de suicid, urmate de internări la Spitalul de Psihiatrie Obregia. Dezvăluirile au fost făcute chiar de jurnalistă pe blogul personal şi pe contul de Facebook.

Datele și informațiile strânse până astăzi nu mai lasă loc de nici o îndoială. Da. Iulia Marin a fost ajutată. De către Cătălin Tolontan, de către colegi (așa cum a scris chiar ea pe Facebook). Numai că… a fost ajutată să se sinucidă. Trecând peste legislația muncii din România și peste decizia medicului Iuliei Marin, jurnalistul Cătălin Tolontan a decis să o susțină și să o încurajeze. A ignorat nevoile Iuliei Marin și a menținut-o într-un mediu care îi exacerbau pornirile agresive.

Legea, bunul simt și decizia medicului spuneau foarte clar ce trebuia făcut cu Iulia Marin și cu orice persoană aflată în astfel de situații. Să i se ofere suport într-un domeniu mai puțin nociv respectiv cultură, ecologie, vacanțe etc.

Scandalul declanșat de Tolontan și de către Redacția Libertatea!!! (nu credem că toți jurnaliștii de acolo îl susțin pe Tolontan) a avut un singur scop: blocarea investigației lui Victor Ciutacu. Ascunderea responsabilității legale și morale a domnului Redactor-Șef Cătălin Tolontan. Reclamația la CNA și petiția semnată de către cadrele Soroşiste au scopul de obligă România TV să-l cenzureze pe Victor Ciutacu. Acest lucru nu se va întâmpla iar adevărul despre contribuția lui Cătălin Tolontan la sinuciderea Iuliei Marin va fi dezvăluit. Coordonatorul editorial al ziarului Libertatea ar fi trebuit să-și ceară scuze public și să regrete sincer moartea jurnalistei și să ia măsuri că astfel de episoade să nu se mai repete în nici o redacție și la nici un loc de muncă. Ar fi trebuit să convingă orice persoană cu responsabilități să ajute persoanele cu probleme psihice să aibă un loc de muncă adecvat situației medicale (așa cum stabilesc și decid medicii ).

Toată polologhia înșirată de acesta despre binele public și despre protecția persoanelor cu probleme psihice este doar ipocrizie, minciună și hoție intelectuală. Jurnalistul Cătălin Tolontan este cel care incită public la ura împotriva unuia dintre cei mai respectați jurnaliști – Victor Ciutacu. Din păcate pentru şeful de la Libertatea, adevărul este foarte ușor de stabilit. A sosit Momentul Adevărului, Domnule Tolontan!”, transmite postul România Tv.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.