Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, atacat pentru că este evreu și vorbește despre război: Să-mi pun steaua galbenă în piept?

Sursa FOTO: Arhiva personală
victor ciutacu

Jurnalistul Cornel Nistorescu a comentat acid faptul că evreul Victor Ciutacu vorbește în emisiunile sale despre războiul din Orientul Mijlociu. Ciutacu arată că, deși este evreu, în emisiunile sale au găsit tribună de expunere Ion Cristoiu, care a generat un scandal uriaș după atacurile la adresa lui Benjamin Netanyahu sau Recep Taiyp Erdogan, care a criticat extrem de dur Israelul.

”Nu stau aici să dau explicații ori să fac pledoarii inutile în care să încerc să-mi umflu emisiunea. Cine urmărește constant Punctul culminant îi știe caracteristicile. Bună, rea, subiectivă, plină de opinii, de cele mai multe ori neconvenabile sistemului, aia e și o duc mai departe cât m-or mai ține în piață nervii și audiențele. Dar nu m-am gândit niciodată că mi-ar putea analiza cineva originile etnice și religioase.

Azi am aflat, însă, că inegalabilului domn Nistorescu, atunci când nu e ocupat să-și pună candidat la președinție, îi pute faptul că măcelul Israel-Gaza e comentat de, citez exact, "ziariști români de religie iudaică sau de etnie evreiască". Care, culmea tupeului, nici nu se legitimează ca atare și nici măcar nu pun pe ecran un disclaimer, ca la plasarea de produse.

Dincolo de faptul că fix la Romania TV, într-un dialog cu mine, Ion Cristoiu a lansat în eter tirada de critici la adresa lui Bibi Nethanyahu, întărind apăsat ceea ce postase pe YouTube și a dus la suspendarea contului său, iar partea virulentă a discursului lui Erdogan a fost și difuzată, și comentată bilateral, nu știam că în 2023 e nevoie să te legitimezi etnic și religios înainte să intri pe post.

Originile mele geografic ucrainene și etnice evreiești (după mamă, ca să fiu riguros, că tata-i român verde din Comarnic) sunt arhicunoscute celor care mă urmăresc, iar pe partea religioasă, strict formal, conform botezului și lanțului de cununii și nășii, sunt ortodox. Stare de fapt care nici nu mă ajută, nici nu mă încurcă în realizarea emisiunilor, în prestațiile publice și, în general, în viață.

Dar stau și mă gândesc că, la o adică, dacă-i iese lui Cornel omul președinte, s-ar putea să fie imperios necesar ca, la intrarea pe post, să-mi pun în piept steaua galbenă evreiască. Tatuajele nu-mi plac și nu-mi fac, iar de cifre înșiruite cam m-am lăsat după terminarea facultății, așa că nimeni nu poate fi perfect, nici măcar eu...”, scrie Victor Ciutacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.