Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, despre noua 'stare de criză' pregătită de guvern: 'Culmea e că nici măcar lui Putin nu i-a trecut prin cap'

Radu Pop
victor_ciutacu_01_1963313712

Guvernul pregătește un proiect de lege care va introduce un nou tip de organizare în România - „situația de criză”. Jurnalistul Victor Ciutacu este de părere că modificările aduse prin proiectul de act normativ reprezintă „primul pas spre dictatura militară”.

„Starea de criză nu există în Constituție și punct. Iar Constituția nu poate fi amendată prin OUG, nici măcar când e război în vecinătate. Adoptarea unui asemenea act normativ, cu posibilitatea ca armata să preia conducerea executivă a țării, se cheamă primul pas spre dictatura militară. O juntă la Palatul Victoria ne mai lipsea, în rest le aveam pe toate...

P.S. Culmea e că nici măcar lui Putin nu i-a trecut prin cap”, scrie Ciutacu pe Facebook.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Conform surselor politice, CSAT a aprobat deja proiectul, Potrivit proiectului de lege, „situația de criză” se instaurează doar la propunerea ministrului Apărării și trebuie să fie avizată și de prim-ministru. Întreaga coordonare a autorităților este realizată de Armată printr-un Centru de Comandă.

Situația de criză este definită ca situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția sau iminența apariției unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de amenințări la stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea și apărarea națională.

Proiectul de lege arată că structuri ale MApN vor putea trece în subordinea forțelor armate străine staționate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.