Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, după ce ediția print a GSP a fost închisă: 'Tragedia va fi a multora care s-au solidarizat orbește cu Tolontan'

victor ciutacu

Victor Ciutacu, după ce ediția print a GSP a fost închisă: 'Tragedia va fi a multora care s-au solidarizat orbește cu Tolontan'

Ziarul Gazeta Sporturilor nu va mai apărea în print. Ultimul număr a apărut miercuri, 1 noiembrie, iar ziariştii nu au fost anunţaţi decât după apariţia acestei ediţii. Jurnalistul Victor Ciutacu susține că decizia nu e una surprinzătoare, mai ales în contextul mediatic actual.

„V-am zis, de când a bubuit scandalul Tolontan-Ringier, că se închide printul Gazetei. Iar am avut dreptate, dar n-am nici o satisfacție. Nici la Libertatea nu mai face mulți purici, dar nu-l plâng pe Cătălin, aș fi ipocrit să o fac. Are și backup, o să le ia și un munte de bani de adio. Tragedia va fi a multora care s-au solidarizat orbește cu el, din spirit de turmă. Noua prăvălie nu va avea locuri și buget de salarii pentru toți”, a spus Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Tolontan a anunţat pe Facebook:

„Nu m-am gândit că voi scrie această ştire, însă treaba noastră de jurnalişti e să vă dăm ştirile seci şi dumneavoastră să fiţi liberi să le comentaţi. Redacţia Gazetei Sporturilor: „În dimineaţa zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier şi avocaţii au comunicat angajaţilor din depozitul de difuzare că ediţia tipărită s-a închis şi că angajaţii vor pleca”. Publicul şi redacţia nu au fost anunţaţi că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP. Miercuri la prânz a venit şi confirmarea companiei, către redacţie, pe email, că „începe era GSP.ro”.

În anunţul oficial de miercuri transmis pe email angajaţilor, se spune că Ringier renunţă la 9 posturi, printre care şi cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

Ce spune GSP

Potrivit gsp.ro, decizia închiderii ediţiei tipărite şi renunţării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, şi la o lună de la îndepărtarea redactorul-şef Cătălin Ţepelin, după ce 95 de ziarişti au denunţat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Compania a trimis un email către angajaţi în care a spus: „Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”.

Declinul drastic al vânzărilor, argumentul Ringier pentru închiderea ediţiei tipărite

Poziţia Ringier: „Gazeta Sporturilor mizează pe digital: Renunţă la ediţia tipărită şi semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de ştiri video şi highlight-uri sportive, pentru o nouă eră exclusiv digitală pe GSP.ro”.

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor de print ale Gazetei Sporturilor, care au scăzut cu 27% din 2018, precum şi a creşterii preţurilor la print şi hârtie, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietarul Gazetei Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică prin întreruperea diviziei de print, care înregistrează pierderi, şi să se concentreze în viitor 100% pe platforma digitală GSP.ro. Ultima ediţie tipărită a Gazeta Sporturilor este publicată astăzi, 1 noiembrie 2023”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.