Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu profețește retragerea lui Piedone: Nu există opțiunea de mijloc

Sursa FOTO: Arhiva personală
victor ciutacu

Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei dă complet peste cap sondajele, susține jurnalistul Victor Ciutacu. Cristian Popescu Piedone s-ar putea retrage subit din cursa, crede Ciutacu, care punctează că asta ar putea aduce o victorie categorică pentru Gabriela Firea.

„De ce o complică? Pentru că, din motive imputabile lui sau nu neapărat, medicul era victimă sigură. Iar competiția s-ar fi desfășurat, practic, în doi, Nicușor Dan și Piedone. Cu șanse relativ egale pentru ambii. Odată cu intrarea în cursă a Gabrielei Firea, pe care a mânat-o orgoliul nemăsurat să se arunce în bătălia politică a vieții ei, soarta meciului devine și mai incertă. Aparent, ia de la Piedone și-l eliberează pe Nicușor Dan singur către linia de finish”, susţine Victor Ciutacu, într-o analiză la România TV.

Ciutacu explică șansele Gabrielei Firea

„Dar dacă negocierile subterane vor fi rodnice și, subit, voinicul, spumosul și harnicul edil se îmbolnăvește subit sau își amintește că mai are niște proiecte neterminate la Sectorul 5? Atunci prezumtivii lui votanți se vor îndrepta cu precădere către fosta vedetă tv, mai ales că, sincer vorbind, mandatul ei de primar general nu a fost, sub nici o formă, mai rău decât cel al actualului. În ipoteza asta, cu Piedone retras și cu Burduja ciupind cât se poate de la Nicușor, PSD ar putea reveni triumfal la Capitala pe care a promis că o scoate din frig, mocirlă și gunoi.

De ce o simplifică? Fiindcă acum e momentul unei decizii fruste, categorice, a electoratului. Ori băltește în continuare printre fițele ecologiste de tip rezist și merge înainte asumându-și încă patru ani asemănători ultimilor, ori rupe pisica-n două și votează invers, în speranța, dar fără garanția că Bucureștii vor arăta, totuși, ca o metropolă, nu ca un sat mai mare de câmpie. Opțiune administrativă de mijloc nu există în filmul ăsta. Practic, se vor confrunta două curente profund antagonice ca viziune, dar la fel de permisive și de complice la combinații financiare imorale și spectaculoase”, susţine Victor Ciutacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.