Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Costache: Introducerea coplăţii din aprilie 2020 ar fi avut un impact negativ asupra pacienţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Ministrul demis al Sănătăţii a spus, miercuri, în cadrul audierii sale în comisiile reunite din Parlament că introducerea coplăţii din aprilie 2020 ar fi avut un impact negativ asupra pacienţilor, anunță MEDIAFAX.

Victor Costache a fost întrebat de către deputatul Graţiela Gavrilescu de ce amână cu un an coplata pe care trebuie să o plătească pacienţii pentru serviciile medicale private.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

„Zilnic ne întâlnim cu asociaţii ale pacienţilor, bugetul casei nu este cel pe care ni l-am dorit, introducerea coplăţii din aprilie 2020 ar fi avut un impact negativ asupra populaţiei.(...) Este nevoie de alocarea unui procent mai mare din PIB pentru sănătate, ne dorim ca pacienţii români să aibă aceleaşi drepturi, să nu mai plătească din buzunar. Dacă nu se poate trebuie creat un sistem complementar care să completeze lipsurile de la casă, am vorbit deja despre abonamente, asigurări complementare de sănătate", a spus ministrul demis Victor Costache.

Amânarea coplăţii pentru serviciile medicale private până la data de 1 aprilie 2021 nemulţumeşte însă Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care solicită creşterea tarifelor decontate de CNAS pentru acoperirea costurilor reale ale serviciilor medicale oferite pacienţilor. În caz contrar, spun reprezentanţii PALMED, fără creşterea plafoanelor decontate şi prin amânarea introducerii contribuţiei personale , Ordonanţa 25/2020 în forma sa actuală nu rezolvă accesul rapid al pacientului la servicii medicale de calitate.

Citește și: Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: E o minciună gogonată

Anual, aproximativ 5 milioane de români merg să se trateze în spitalele private din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.