Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Costache, ministrul Sănătății, are o explicație HALUCINANTĂ pentru bugetul mic al instituției sale: 'S-au dat mai mulți bani la CNAS'

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Ministrul Victor Costache a anunțat că în bugetul pentru sănătate sunt alocați mai mulți bani pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate decât pentru Ministerul Sănătății, pentru a evita ca unele programe să fie, din nou, subfinanțate.

„Trebuie să ne uităm că bugetul pentru Sănătate nu este dat doar de bugetul Ministerului Sănătății, care o cotă mai mică în bugetul sănătății, decât bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Dacă ne uităm pe 2019, bugetul CNAS a fost de 38 miliarde iar în 2020 va fi de 41 miliarde, deci exact cele 3 miliarde pe care nu le regăsiți la bugetul Ministerului Sănătății, se vor regăsi la CNAS. Bugetul de la Casă este de la bugetul de stat. (...) La bugetul de stat ajung și taxele cotizate de noi toți pentru acest lucru”, a declarat Victor Costache la Digi24.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

Potrivit ministrului Sănătății, în 2020 va fi o rectificare bugetară pozitivă: „Vom avea mai mulți bani pentru sănătate”.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat că au fost alocați mai mulți bani la Casa Națională de Asigurări de Sănătate deoarece au fost o serie de programe subfinanțate.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

„Care au fost cererile, au fost primite. Am învățat din execuția din 2019 și nu vrem să mai plătit concedii medicale pe ultima sută de metri sau medicamente. Alocarea este - CNAS și Ministerul Sănătății. Distribuiți, e adevărat, mai mulți pentru CNAS, pentru a ne asigura anul viitor programele sufbinanțate în 2019 să nu se mai întâmple acest lucru”, a explicat Cîțu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.