Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Costache: 'Noile doze de vaccin împotriva gripei sezoniere vor fi disponibile în două-trei săptămâni'

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Ministrul demis al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi că a fost demarată achiziţia pentru noi doze de vaccin împotriva gripei sezoniere, în contextul în care cele 1,6 milioane de doze comandate pentru acest sezon au fost distribuite medicilor, în totalitate, pentru imunizarea populaţiei, noile vaccinuri urmând să fie disponibile în două-trei săptămâni.

"S-au distribuit toate cele aproape 1,6 milioane de doze de vaccin antigripal şi rezultatele s-au văzut: rata de decese este de trei ori mai mică faţă de anul anterior. (Până - n.r.) Astăzi au fost înregistrate 39 de decese, iar ultimele au fost numai în cazul pacienţilor vârstnici, cu multiple comorbidităţi. (...) S-a demarat o achiziţie suplimentară (de vaccinuri antigripale - n.r.), avem un contract-cadru de achiziţie şi, probabil, în două-trei săptămâni vom avea doze suplimentare", a spus Victor Costache la B1TV, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

Potrivit acestuia, campania de vaccinare împotriva gripei din acest an poate fi catalogată ca un succes, chiar dacă aceasta ar fi început mai târziu şi cu probleme legate de distribuţie.

Ministrul Sănătăţii a precizat că anul acesta procedurile pentru achiziţia vaccinurilor antigripale vor începe în luna martie, pentru a fi evitate "greşelile din anii anteriori".

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

"Anul acesta, în premieră, procedurile vor fi demarate în martie şi în 2020-2021 nu va mai exista o criză a vaccinurilor, vă putem asigura", a susţinut Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.