Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: Bugetul pe 2017 respectă obiectivele asumate față de CE

Victor NEGRESCU

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete, subliniază că bugetul României pentru 2017 se încadrează în toți parametrii trasați de Comisia Europeană și salută decizia Guvernului României de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

”Vreau să asigur toți partenerii noștri că, din punct de vedere al parametrilor trasați de Comisia Europeană, bugetul nostru pentru 2017 respectă pe deplin toate obiectivele asumate”, arată Victor Negrescu.

El atrage atenția că, în cadrul bugetului, sunt prevazute finanțări pentru creșterea veniturilor din sănătate și educație, creșterea salariului minim și a punctului de pensie, dublarea burselor pentru studenți și transportul gratuit pe calea ferată, care a intrat deja în vigoare.

”Toate aceste proiecte sunt destinate asigurării bunăstării cetățenilor în domenii cheie, în proiecte cheie, și mai ales dorinței noastre de a ne încadra în bugetul european pe 2017", mai spune Victor Negrescu, reiterând poziția sa împotriva austerității și în favoarea politicilor de stimulare a creșterii.

Europarlamentarul consideră că un prim pas concret pentru consolidarea parcursului economic pozitiv al țării este înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care poate duce la creşterea performanţei şi utilizarea eficientă a activelor deţinute de companiile statului, generând un efect de multiplicare în economie, prin atragerea de capital din diverse surse publice şi private.

”Unul dintre cele mai importante efecte pozitive urmărite prin înființarea Fondului, pe termen lung, este crearea de noi locuri de muncă, având în vedere că vorbim despre un mecanism care stimulează dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile. Specialiștii care au participat la conceperea acestui instrument estimează că, prin FSDI, în următorii patru ani, în economia României vor intra cca 10 miliarde de euro și se vor genera cca 42.000 de noi locuri de muncă”, mai subliniază Negrescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.