Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: Contribuția României la viitorul Uniunii Europene poate fi aceea de a reconstrui dialogul între Est și Vest, pentru o Europă unită și capabilă

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, joi, 5 octombrie, la lucrările celei de-a șasea ediții a Bucharest Forum, cel mai amplu eveniment public internațional pe tematică geopolitică și geoeconomică găzduit anual de România.

În intervenția avută în cadrul conferinței „Regaining its tempo - Europe looking ahead and beyond the next two years“, ministrul delegat a reafirmat necesitatea relansării proiectului european și dorința ca România să conlucreze mai strâns cu celelalte state membre pentru a aduce în comun o contribuție de substanță la dezbaterea pe această temă. De asemenea, oficialul a făcut referire la intervenția președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre Starea Uniunii Europene, în cadrul căreia România a fost statul membru amintit de cele mai multe ori, respectiv la ideile enunțate de către președintele Franței, Emmanuel Macron, și cel al Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, privind viitorul Europei.

„Avem nevoie de o Uniune Europeană unită în jurul valorilor comune și capabilă să își proiecteze adecvat viitorul pentru cetățenii săi. În România, sprijinul public pentru proiectul european este printre cele mai ridicate din rândul statelor membre, motiv pentru care dorim să ne implicăm activ în procesul de redefinire și să facem parte din nucleul dur al Uniunii Europene“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a evocat totodată liniile de abordare a mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, din primul semestru al anului 2019, sub aspectul obiectivului de a asigura o președinție eficientă. „Ne propunem să fim un mediator imparțial în exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene, viziunea noastră fiind aceea că România poate reconstrui dialogul între Est și Vest, între țări dezvoltare și mai puțin dezvoltate, urmărind avansarea agendei europene în spiritul unității și coeziunii“, a menționat Victor Negrescu.

Elemente suplimentare

A șasea ediție a Bucharest Forum are loc în București, în perioada 4-6 octombrie. Tema centrală a ediției din acest an este „Centrul și Periferia — Înlăturând Diviziunea“, iar discuția se concentrează asupra implicațiilor politice, economice și societale punând în valoare potențialul strategic al României în calitate de poartă între Est și Vest. Bucharest Forum 2017 este organizat de Institutul Aspen România și biroul din București al German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Cercului Militar Național, Comisiei Europene, Băncii Naționale a României și Primăriei Sectorului 5. A șasea ediție a Bucharest Forum se bucură de participarea a 300 de participanți și peste 50 de speakeri din Europa, America, regiunea Mării Negre, regiunea Caucaz și Asia. În acest an, în premieră, Bucharest Forum a inclus o componentă de dezbateri între tineri lideri şi viitori lideri din România, din regiunile învecinate şi din comunitatea transatlantică, în sens larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.