Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu, după ce PE a votat rezoluția privind intervenția CJUE în cazul Schengen: 'Creăm premizele pentru a debloca acest veto'

Radu Pop
Facebook/ Victor Negrescu
Victor Negrescu

Parlamentul European a adoptat o rezoluție care pledează pentru verificarea juridică a veto-ului privind aderarea la Schengen.

Într-o mișcare decisivă pentru a aborda obstacolele de lungă durată în calea aderării României la Schengen, Victor Negrescu, membru al Parlamentului European reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), a condus un raport esențial. Raportul, care a primit o aprobare răsunătoare din partea plenului Parlamentului European, pledează pentru o examinare riguroasă a justificărilor juridice care stau la baza vetourilor și a voturilor din cadrul Consiliului.

Negrescu a subliniat caracterul imperativ al susținerii principiului cooperării loiale în cadrul Uniunii Europene. El a subliniat refuzul și încălcarea îndelungată, timp de peste 13 ani, a aderării de drept a României la spațiul Schengen, încadrând-o drept o negare nejustificată a unui drept consacrat.

„Creăm premizele pentru a debloca acest veto nejustificat”

Săptămâna aceasta am făcut încă un pas în demersurile mele de a susține aderarea României la spațiul Schengen.

Prin raportul pe care l-am inițiat și care a fost aprobat de plenul Parlamentului European, solicităm justificarea legală a tuturor veto-urilor și voturilor în cadrul Consiliului și invităm legislativul european să sesizeze Curtea de Justiție a UE atunci când principiul cooperării loiale nu este respectat, precum și atunci când nu poate fi argumentat din punct de vedere juridic.

În intervenția mea din plenul Parlamentului European, am fost clar în a explica în fața tuturor colegilor de ce aderarea României la spațiul Schengen este un drept care ne-a fost refuzat și încălcat deja de peste 13 ani.

Prin acest raport am pus presiune pe Austria și Olanda pentru identificarea unei soluții, câștigăm un partener în Parlamentul European în eventualitatea unui atac la CJUE și creăm premizele pentru a debloca acest veto nejustificat”, scrie Victor Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.