Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: Este nevoie ca toate forțele politice să vorbească unitar în domeniul afacerilor europene

Victor NEGRESCU

Ministrul delegat Victor Negrescu afirmă că în domeniul afacerilor europene este nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar pentru o reprezentare adecvată a României. 

"Un obiectiv esenţial - şi aici aş vrea să cred că reuşim să facem demersuri în această direcţie - mă refer la obiectivul legat de consens naţional, consens politic în domeniul afacerilor europene. Pentru o reprezentare adecvată a României avem nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar, avem nevoie să vorbim pe o singură voce şi uneori ar fi bine să vorbim şi pe o singură voce pentru a fi mai puternici, mai credibili în faţa partenerilor noştri şi de o lună şi jumătate construim acest consens", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, miercuri, la sesiunea plenară "Agenda României în context european" din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, informează agerprs.ro

El a precizat că vizita preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, în România este un exemplu în acest sens. 

Victor Negrescu a subliniat că este nevoie şi de democratizarea accesului la informaţia europeană. 

"Este important (ca cetăţenii - n.r.) să cunoască cum pot valorifica apartenenţa ţării noastre la UE la zece ani de la aderare. La zece ani de la aderare probabil ar fi oportun ca atitudinea noastră să fie una schimbată, în care să ne considerăm stat cu drepturi depline şi un stat care într-adevăr participă la construcţia europeană şi ca atare avem nevoie de o populaţie foarte bine informată, dar avem nevoie mai ales de resurse umane în administraţie publică centrală şi locală foarte bine formată în ceea ce înseamnă complexitatea afacerilor europene, politica europeană de astăzi, pentru că lucrurile se schimbă, lucrurile sunt mai directe", a arătat Negrescu. 

La sesiunea plenară, consilierul prezidenţial Leonard Orban a prezentat priorităţile României în domeniul afacerilor europene. 

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române a început marţi, la Bucureşti, tema ediţiei din acest an fiind "O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.