Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu explică jocurile de culise: De ce au acceptat, de fapt, austriecii ridicarea controalelor aeriene în Schengen

victor negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu explică discuțiile de culise care au stat în spatele deciziei neașteptate a Austriei de a accepta eliminarea controalelor Schengen pentru zborurile din România și Bulgaria.

Negrescu spune că la mijloc e vorba de lobby făcut de premierul Marcel Ciolacu:

"România are astăzi toate șansele să intre în spațiul Schengen pe cale aeriană. După aproape 13 ani de așteptare, în sfârșit se produce o schimbare pe care mulți o considerau imposibilă după dezastrul înregistrat acum un an.

Prin discuțiile avute de premierul Marcel Ciolacu cu liderii europeni, la care am avut plăcerea să particip, în mod special cu cancelarul social-democrat german Olaf Scholz, dar și ca urmare a vizitei efectuate recent la Viena, am reușit să convingem partenerii austrieci că argumentele României sunt solide.

Soluția identificată reprezintă o victorie importantă de etapă, în care puțin au crezut, dar care iată este pe cale să se realizeze. În curând, sperăm ca toți românii să călătorească pe calea aeriană ca toți ceilalți cetățeni din spațiul Schengen. România este pregătită.

Cerințele vehiculate de Austria în spațiul public nu sunt o problemă deși nu erau necesare în cazul României. Evident, sperăm să demonstrăm în scurt timp și că partenerii noștri bulgari, cu care suntem în continuare cuplați în acest demers, sunt pregătiți și pentru intrarea pe cale terestră. Sunt convins că România are frontierele terestre sigure și respectă complet standardele Schengen.

După votul care ar urma să aibă loc curând în parlamentul olandez privind ridicarea veto-ului pentru Bulgaria, urmează următoarele etape de negociere și finalizare a textului deciziei.

Doresc să profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care în ultimii ani au sprijinit inițiativele noastre #RomâniaCereSchengen și #RomâniiMerităÎnSchengen, realizate împreună cu colegii mei din PES activists Romania și Partidul Social Democrat, care au crezut în demersurile noastre la Bruxelles și în capitalele europene, care au susținut dreptul României și au sprijinit toate eforturile noastre, inclusiv cu ocazia vizitei de lucru pe care am avut-o la Viena pe 24 noiembrie", scrie Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.