Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu iese la atac: PPE a politizat numirea procurorului-șef european

MAE
Victor Negrescu

Într-un comentariu trimis către Știripesurse.ro, fostul europarlamentar Victor Negrescu critică decizia popularilor europeni de a politiza numirea procurorului-șef la Parchetul European.

Laura Codruța Kovesi e în culmea fericirii: PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anunțat că o susține la șefia parchetului

"Este păcat că Partidul Popularilor Europeni a decis să politizeze nominalizarea procurorului-șef european. Mesajul transmis public confirmă din păcate interesul formațiunilor politice de dreapta în a exercita un control asupra justiției. Conform regulamentelor europene, la care am lucrat și când eram membru în Comisia juridică din Parlamentul European, procurorul european trebuie să fie independent politic și independent de interesele statelor membre. Când votul se dă politic în Parlamentul European și în Consiliul UE, atunci poate rămâne procurorul european imun la influența politicului? Îmi este greu să cred. Oricum, astăzi, prin această decizie, știm câștigătorul. Sper ca procurorul european să rămână independent față de politic. Dincolo de persoane, Uniunea Europeană are nevoie de un astfel de mecanism funcțional care să lucreze în interesul cetățeanului european" a explicat Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.