Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'Parlamentul e esențial pentru reușita Președinției noastre la Consiliul Uniunii Europene'

Victor Negrescu

Parlamentul României este un partener esenţial pentru buna reuşită a Preşedinţiei ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene, a afirmat, miercuri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, Victor Negrescu a participat, miercuri, la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat stadiul procesului de pregătire şi temele de interes care vor sta la baza programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE, mandat pe care ţara noastră îl va exercita în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

"Parlamentul României este un partener esenţial pentru buna reuşită a Preşedinţiei noastre la Consiliul Uniunii Europene. De aceea, prezentarea susţinută de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă reprezintă dovada bunei noastre colaborări şi un exemplu de transparenţă şi responsabilitate faţă de cei desemnaţi de cetăţeni pentru a-i reprezenta. Împreună cu formaţiunile politice parlamentare şi grupul minorităţilor naţionale am lucrat la definirea temelor de interes ale României în perspectiva Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene şi tot împreună vom acţiona pentru a demonstra că, în jurul proiectelor de interes general, suntem capabili să conlucrăm în favoarea cetăţenilor", a declarat Victor Negrescu.

El a precizat că la nivelul Consiliului Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE s-a decis promovarea iniţiativelor şi dosarelor europene care generează beneficii în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor.

România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale UE la fiecare şase luni. În timpul exercitării Preşedinţiei, România va reprezenta Consiliul UE în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând, de asemenea, în strânsă coordonare cu Preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Preşedinţia rotativă asigură gestionarea curentă a agendei europene şi prezidarea formaţiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (ministerial, ambasadorial şi tehnic), cu excepţia Consiliului Afaceri Externe. Preşedinţia trebuie să acţioneze ca un mediator imparţial, concentrându-se în principal pe prezentarea de propuneri de compromis, capabile să conducă la adoptarea de poziţii comune ale statelor membre, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.