Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu promovează sectorul IT autohton, aducând în România o delegație a PE

victor negrescu

Timp de două zile, o delegație a grupului de lucru Digital Europe, formată din membri ai Parlamentului European (PE), va vizita țara noastră, la inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu, pentru a se întâlni cu reprezentanți de marcă din industria IT românească, precum și cu factori de decizie și membri ai societății civile.

”Țara noastră are un potențial foarte mare în zona IT, care trebuie să fie valorificat pe deplin. I-am invitat pe colegii mei, reprezentanți ai Digital Europe, să viziteze companiile noastre de top, să vadă la fața locului ce înseamnă performanța românească în domeniul IT și să discute direct cu reprezentanți guvernamentali despre direcțiile de urmat. În acest mod, putem promova valorile noastre și putem accelera dezvoltarea”, spune Victor Negrescu, deținător al titlului de Europarlamentar al Anului 2015 la capitolul Agenda Digitală.

Astfel, europarlamentarii Arndt Kohn, Tiemo Wölken și Josef Weidenholzer, membri ai Grupului S&D din PE, alături de Victor Negrescu, vor vizita compania românească de software BitDefender, lider al industriei de securitate, divizia Electronic Arts România, una dintre cele mai performante echipe de design în domeniul jocurilor electronice, precum și Zitec, una dintre cele mai dinamice și mai premiate companii digitale din România.

Vizita delegației din PE mai cuprinde o întâlnire cu Șerban Valeca, Ministrul Cercetării, o dezbatere a Grupului S&D cu reprezentanți ai hub-urilor și incubatoarelor de afaceri din mediul digital românesc, o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Capitalei.

Vineri, 31 martie, va avea loc o masă rotundă la nivel înalt, pe tema “Cybersecurity in the new digital age“ (organizată la Hotel Epoque - intrarea Aurora, 17C - între orele 10:00-13:00), la care sunt așteptați să participe ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale Augustin Jianu, precum și 40 dintre cei mai proeminenți factori de decizie, reprezentanți ai companiilor și ai societății civile din domeniul cybersecurity. Vizita în România se va încheia vineri, cu un prânz de lucru cu parteneri sociali.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.