Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu pune 'PUNCTUL' pe I: 'Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de foarte multe guvernări'

MAE
Victor Negrescu

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul educaţional din România a fost tratat ca un "element secundar" de foarte multe guvernări, lucru care se vede astăzi, anunță AGERPRES.

"Sistemul educaţional din România a fost tratat ca un element secundar din păcate de foarte multe guvernări şi vedem acest lucru astăzi. Vedem, practic, faptul că foarte mulţi copii nu au mai avut acces la educaţie, vedem scăderea nivelului. Vedem carenţe în ceea ce înseamnă finanţarea, vedem o descentralizare negândită în absolut niciun fel. Vedem problemele care ilustrează încă o dată faptul că avem nevoie astăzi de un nou demers pentru a sprijini zona aceasta educaţională", a spus Negrescu, la Forumul Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România.

El a afirmat că a remarcat în ultimul an că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în ţară "fără să transmită informaţiile exacte".

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

"Am remarcat în ultimul an, de exemplu, că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în ţară fără să transmită informaţiile exacte, de exemplu despre numărul important de copii care nu au avut acces la învăţământ. Nu menţionau acolo problemele pe care le au în implementarea programelor europene tocmai pentru a digitaliza educaţia. Nu menţionau acolo problemele de formare pentru profesori. Dacă citim documentele care sunt trimise de România la Bruxelles, vedem că totul este perfect ori eu cred că acesta este primul pas: să pornim de la realitate", a arătat europarlamentarul.

El consideră că bugetul alocat educaţiei trebuie să crească.

"În anul 2020, România a avut unul dintre cele mai mici bugete pentru educaţie de când avem practic o astfel de formă de organizare bugetară şi acest lucru, din păcate, cântăreşte foarte mult. Avem nevoie să creştem bugetul pentru educaţie, evident ca şi cuantum, dar eu mi-aş dori un procentaj din PIB mult mai mare", a spus Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.