Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: Românii care muncesc în străinătate nu sunt o prioritate pentru Guvernul PNL

MAE
Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a transmis marți după cazul zilierilor români infectați cu coronavirus în Germania că Guvernul Ludovic Orban nu are grijă de muncitorii români.

„Cazul celor 500 de lucrători români din Germania, angajați la o firmă de procesare carne, aflați în risc de a fi infectați cu COVID-19, nu trebuie tratat cu lejeritate. Este dovada faptului că trebuie să acționăm, folosind inclusiv instrumentele europene, pentru a proteja lucrătorii, solicitând respectarea recomandărilor făcute de specialiști pentru toate categoriile de angajați. De aceea am solicitat ieri intervenția Ombudsman-ului european.

Și în acest caz din Germania, Guvernul României ar fi putut face mult mai multe dar românii care muncesc, în țară sau în străinătate, nu sunt o prioritate. Așa că am făcut ce trebuia să facă statul și am solicitat în cazul lucrătorilor români din Germania intervenția de urgență a Autorității Europene pentru Muncă.

Odată cu apariția situațiilor generate de COVID-19 avem o nouă categorie de drepturi sociale, mai exact dreptul de a lucra în condiții de siguranță respectând toate recomandările făcute de specialiștii în domeniu. În calitate de europarlamentar, dar mai ales ca om de stânga și persoană care a trăit mai mulți ani în străinătate, voi acționa de fiecare dată când legislația muncii și drepturile sociale nu sunt respectate oriunde în Europa”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.