Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: 'Țările mai puțin dezvoltate riscă să primească mai puțini bani pentru politica de coeziune'

MAE
Victor Negrescu

În contextul dezbaterilor privind viitorul buget european, europarlamentarul Victor Negrescu a punctat, pe Facebook, că a avut loc o ședință a PES Presidency, la Bruxelles, care a setat o nouă agendă și prioritățile pentru anul 2020.

„Câteva considerații necesare, mai ales că, tot astăzi, Președintele României va avea discuții pe acest subiect, la Bruxelles:

Țările membre trebuie să contribuie mai mult la bugetul UE. Guvernele de dreapta din UE, în general, refuză o creștere a contribuției. Este România pregătită să facă acest lucru? Ce fac reprezentanții dreptei românești pentru a convinge guvernul PPE din Austria să aloce sume suplimentare?

Alocările bugetare vor fi schimbate. Posibil, mai puțini bani pentru politica de coeziune și politica agricolă comună, ceea ce nu este deloc în interesul României. Ieri, liderul Renew, Dacian Cioloș, a anunțat că familia sa politică susține mai puține subvenții pentru fermieri.

Țările mai puțin dezvoltate riscă să primească mai puțini bani pentru politica de coeziune. Dacă România va primi mai puțini bani decât în propunerea inițială a Comisiei Europene cine este responsabil? Persoana care poate să se opună este reprezentantul României în Consiliul European, Președintele României. O va face? Vom vedea!

Citește și: BREAKING Meteorologii anunță - De când se TERMINĂ gerul în România

Finanțări suplimentare pentru cercetare și inovare. Cum putem accesa aceste fonduri în contextul în care Ministerul Cercetării a fost desființat de guvernarea PNL? Cum facem să asigurăm cofinanțări adecvate din fonduri publice și private?

Noi instrumente de finanțare. Cum dezvoltăm noi capacități de atragere a acestor noi resurse de finanțare? Lipsa de coordonare instituțională în domeniul fondurilor europene și al afacerilor europene afectează această capacitate.

Noi posibile surse de finanțare la nivel european. Ce susține România? Acceptă țara noastră taxarea poluatorilor sau a giganților digitali? Nu este clar.

Lista poate continua. România trebuie să aibă o strategie clară în privința viitorului buget european. Aceasta trebuie să fie transpartinică, coerentă, prezentată transparent și susținută de toată lumea. În urmă cu doi ani, am elaborat un astfel de document împreună cu ministerele responsabile, experți independenți, Parlamentul României și Administrația Prezidențială. Nu este greu! Trebuie doar să vrei. În acest sens, voi lansa în perioada următoare un proces de consultare privind viitorul buget european”, se arată pe pagina de Facebook a lui Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.