Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Negrescu: Transnistria nu e un obstacol pentru integrarea în UE

Facebook
Victor Negrescu

Victor Negrescu, europarlamentar din România, consideră că problema nerezolvată a Transnistriei nu reprezintă un obstacol în calea integrării europene a Moldovei. Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a menţionat că "negocierile de aderare cu Republica Moldova trebuie să înceapă cât mai rapid, iar fondurile de preaderare trebuie să devină accesibile în cel mai scurt timp posibil".

"Dacă Cipru este un membru al Uniunii Europene cu drepturi depline, deşi întâmpină diviziuni interne, nici autorităţile din Transnistria nu pot bloca parcursul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană", a subliniat europarlamentarul.

În cadrul Summitului Comunităţii Politice Europene, desfăşurat la 1 iunie la Chişinău, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell, a mai declarat că "problema transnistreană nu va interfera cu procesul de aderare a Republicii Moldova la UE".

"Moldova va trebui să decidă singură ce să facă cu regiunea transnistreană. Cipru a devenit membru al UE, în ciuda problemelor teritoriale. Şi Moldova poate face acelaşi lucru", a spus Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.