Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a DESLUȘIT MISTERUL gafelor comise de Viorica Dăncilă, după episodul Juncker

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ponta pro romania

Fostul prim-ministru Victor Ponta consideră că activitatea actualului şef al Executivului, Viorica Dăncilă, este afectată de faptul că nu are consilieri buni şi nu beneficiază de serviciile SPP, fapt care reprezintă "o problemă instituţională şi structurală", scrie Agerpres.

"A apărut acel incident, gafă, situaţie oarecum ridicolă legată de întâlnirea ratată a doamnei Dăncilă cu domnul Juncker. Dincolo de ridicolul situaţiei, aş vrea să reţineţi trei elemente extrem de importante. Este prima dată, din cunoştinţele mele, în România dar şi într-o altă ţară a UE, când preşedintele Comisiei Europene vine în acea ţară şi nu are o întâlnire la sediul Guvernului. Este un semnal politic foarte clar pe care dl Juncker îl dă în numele Comisiei Europene. Toate jignirile pe care oamenii lui Dragnea şi Dăncilă i le adresează domnului Juncker sunt la fel de stupide ca şi cei care le proferează. Domnul Juncker este preşedintele Comisiei Europene, vorbeşte în numele Comisiei Europene, ia atitudine în numele Comisiei Europene, România este parte a UE şi acest gest politic este important", a declarat marţi Victor Ponta, lider al Pro România.

El a arătat că, pe vremea când era prim-ministru, nu i s-a întâmplat să rateze vreo întâlnire oficială pentru că avea consilieri bine pregătiţi şi beneficia de SPP care avea dreptul legal şi capacităţile logistice de a sprijini organizarea acestor întrevederi.

"Aveam consilieri de politică externă care ţineau legătura cu stafful respectivului demnitar şi ştiau în orice secundă şi când aterizează, şi când decolează, şi unde este, şi la ce oră ne vedem. Doamna Dăncilă are nişte consilieri impuşi de dl Dragnea, care mai mult o sabotează. Ofiţerii SPP ţineau legătura cu serviciul de protecţie al respectivului demnitar şi mă duceau ei. Oriunde se întâmpla lucrul acesta. Doamna Dăncilă reprezintă România şi faptul că nu are consilieri buni şi faptul că nu mai beneficiază de serviciile profesioniste ale SPP pentru că aşa a zis Dragnea se reflectă în activitatea sa ca prim-ministru şi este o problemă instituţională şi structurală", a precizat Victor Ponta.

Fostul premier a criticat şi modul de comunicare al Guvernului în acest caz.

"Ca de fiecare dată, de câte ori se comite o gafă, în loc să ieşi public şi să spui 'scuze, îmi pare rău, mă voi organiza mai bine data viitoare', se declanşează o campanie bolşevic-securistă de minciuni. Întâi am aflat că SPP l-a răpit pe Juncker. Trebuie să ai un neuron în plus faţă de cel care a spus aşa ceva ca să crezi. SPP nu răpeşte pe nimeni, nu merge nicăieri decât acolo unde i se spune de către demnitari. Dacă dl Juncker îi spunea SPP-ului să stea trei ore pe aeroport, stătea trei ore, dacă îi spunea să îl ducă la Sinaia, îl ducea la Sinaia. Deci, nu există. (...) Genul acesta de campanie murdară, sprijinită de Guvernul României, împotriva oficialilor străini ne lezează interesele noastre ca ţară pe termen mediu şi lung şi ne face nefrecventabili în condiţiile în care în trei luni vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a adăugat Ponta.

Citește și: Vești IMENSE pentru BUGETARI! De ce vor beneficia de la 1 ianuarie 2019

Luni, Guvernul a precizat că întâlnirea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de la aeroport, nu a mai avut loc deoarece aeronava cu care a venit în România şeful CE a aterizat mai devreme de ora anunţată, iar Serviciul de Protecţie şi Pază a preluat delegaţia oficialului european şi a plecat spre hotelul unde urma să fie cazat Juncker.

Preşedintele CE a venit luni în România pentru a participa la sesiunea plenară a Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări". Întâlnirea cu Dăncilă a avut loc marţi, pe Aeroportul Băneasa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.