Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a făcut o mișcare politică abilă

revista presei

Evenimentul Zilei:

Victor Ponta anunță că se autosuspendă din funcția de președinte al PSD pînă în momentul în care va fi declarat nevinovat printr-o sentință definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată. Așadar, el nu demisionează. Face o mișcare politică abilă, de marketing politic, prin care: Își securizează funcția, deoarece e greu de crezut că Rovana Plumb va profita de interimat pentru a-i lua locul. Rămane cu autoritatea în PSD, deoarece e premier. Poate spune în orice moment, la mustrările adversarilor că nu demisionează din funcția de premier, că s-a autosuspendat din cea de președinte al PSD. Dosarul de la DNA e subțire pentru opinia publică. Asemenea lui Traian Băsescu din anii Opoziției la PDSR, prin gest, Victor Ponta caută să adancească ipostaza de victimă.Fiind vorba de o lovitură politică, avem și explicația timpului și a modalității. Duminica după-amiază evenimentele dorm. Bun prilej ca decizia lui Victor Ponta să aibă un ecou neobișnuit. Preferința pentru Facebook dă, prin absența explicațiilor, prilejul a numeroase speculații. Și asta înseamnă ecou electoral. Dar dacă, știind mai multe decat noi, Victor Ponta e convins că DNA, după audiere, îl va scoate de sub urmărire penală?

Mediafax:

Mandatul de peste cinci ani al lui Victor Ponta la şefia PSD a fost marcat de disputa cu Traian Băsescu, de un scandal de plagiat în cazul lucrării de doctorat, de o candidatură eşuată la Preşedinţie şi,mai nou, de un dosar la DNA, pentru care şi-a anunţat retragerea din fruntea social-democraţilor. Victor Ponta a fost ales, la congresul PSD din 21 februarie 2010, în funcţia de preşedinte al PSD, câştigând în faţa lui Mircea Geoană şi susţinut de Adrian Năstase, atunci preşedintele Consiliului Naţional al partidului. Ponta a intrat în PSD pe vremea lui Adrian Năstase, iar anterior a a fost, pe rând, procuror, secretar de stat, ministru delegat pentru Controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării Acquisului Comunitar şi ministru-delegat pentru relaţia cu Parlamentul. În 8 mai 2012, Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.În 27 aprilie 2014, la doi ani de la căderea Guvernului Ungureanu, Ponta scria pe pagina sa de Facebook că adoptarea de către Parlamentul a moţiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Ungureanu a fost prima victorie importantă a USL împotriva "Regimului Băsescu". Mandatul lui Victor Ponta la conducera PSD a fost marcat şi de acuzaţii de plagiat în cazul lucrării sale de doctorat din 2003, privind Curtea Penală Internaţională.

Agerpres:

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a afirmat duminică seară că un "număr record" de trupe ruse sunt amplasate la granița cu Ucraina, angajată de peste un an într-un conflict sângeros cu separatiștii proruși din estul țării. "Dispunem de informații potrivit cărora un număr record de trupe ruse sunt desfășurate de-a lungul graniței cu Ucraina. Aceste informații ale serviciilor noastre militare au fost confirmate de NATO, Statele Unite și Uniunea Europeană", a declarat Petro Poroșenko într-un interviu acordat postului ucrainean de televiziune 1+1. Șeful statului ucrainean nu a oferit date concrete legate de prezența militară rusă la graniță. "Știm în ce direcții ar putea fi lansate eventualele atacuri", a continuat el fără să prezinte mai multe detalii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.