Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta acuză Guvernul Orban: 'Tot ce s-a decis până acum a fost după ureche. Ascund gunoiul sub preş'

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a fost marţi invitatul Andreei Creţulescu la RomâniaTV, unde a declarat că guvernul Orban încearcă să ascundă adevăratul număr de infectări cu noul coronavirus din România, pentru a putea justifica organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

Victor Ponta acuză guvernul Orban că nu ia măsurile necesare pentru a opri răspândirea noului coronavirus în România, ci doar manipulează bilanţurile zilnice prin numărul de teste, totul pentru a trece de alegerile parlamentare, după care plănuiesc un lockdown total.

„Tot ce s-a decis pana acum a fost dupa ureche. Eu, discutand cu specialisti, nu cred ca trebuie carantina. Nu pot sa inchida toata Romania pentru ca au alegeri, altfel eram inchisi de mult.

Vezi unde e focar, te duci, faci teste, ca nu avem orase de 5 milioane ca in China, dupa care pui conditii, nu blochezi lumea in casa.

Ne-au mai inchis in primavara doua-trei luni si tot am avut al doilea val. Azi au testat doar 31.ooo si am avut 8.000. Daca testau 40.000 aveam peste 10.000.

Am crezut ca din prostie au inchis pietele, dar cand toata lumea te trage de maneca, gasesti o solutie onorabila, dar Orban persevereaza, deci nu mai e prostie, se doreste omorarea a tot ce e comerciant roman, ca sa ne ducem la supermarket. Niciun supermarket nu e detinut de o firma romaneasca.

Citește și: Schimbare iminentă de trupe în PSD: Cel puțin 100 de deputați și 50 de senatori social-democrați nu sunt pe locuri eligibile pentru un nou mandat

Nu mai avem sport, cultura, nu o sa mai avem HoReCa, nu o sa mai avem producatori mici. Plata o sa vina in 2021 si pentru imprumuturile de 15 miliarde de euro. Romania a avut deficit de 13 miliarde de euro si eu m-am intrebat unde sunt banii, ca nu i-am vazut investiti in nimic. M-am uitat pe balanta comerciala si era de 13 miliarde de euro. Noi am luat imprumut banii astia si s-au dus la producatorii din afara tarii, nu a ramas nimic aici, am sustinut produsele din afara tarii.

Niciodata nu a fost atat de mare balanta. In 2015.2016 reuseam chiar sa exportam mai mult decat importam, pentru ca produsele romanesti erau competitive.

Daca s-ar testa, toate marile comunitati urbane ar trebui sa fie in situatia carantinarii.

Totul este doar business pe banii si sanatatea noastra. Nimeni nu stie sa explice de ce testul antigen nu este folosit, ca sa fie folosite doar cele PCR, la 390 de lei, in timp ce cele antigen costa 60 de lei.

Totul e doar o incercare de a ascunde gunoiul sub pres.

Daca domnul Orban chiar guverna tara, ca acum se ocupa de alegeri, trebuia sa spuna ca daca ajungem la 5000 de cazuri luam masurile astea, daca ajungem la 10000 luam astea. Boc are dreptate sa se opuna, pentru ca primii care nu respecta legea sunt chiar cei care au dat-o.

De 9 luni auzim sa purtam masca si sa ne spalam pe maini, dar astia de la putere fac ceva? Ca vad ca e din ce in ce mai rau. PSD-ului am impresia ca ii si place sa incaseze, ca nu am vazut pe nimeni sa iasa sa zica gata.

Avem un guvern care de 9 luni da vina pe noi, dar sper ca pe 6 decembrie sa iasa oamenii la vot si sa se schimbe asta.

Sunt trei candidati la prim ministru: Orban, Ciolos si Ponta. Oamenii nu pot spune ca nu ne cunosc, ca toti am mai fost.

Eu ma astept ca dupa alegeri domnul Iohannis sa ne cheme pe toti si sa scoatem tara din criza, ca altfel, PNL ca PNL, dar daca murim toti… E normal sa moara 150 de romani pe zi? Nu mai exista proteste, nimic.

Daca testezi mult, la inceput o sa ai foarte multe cazuri, da prost la alegeri. Dar efectul pozitiv e ca iti dai seama unde esti, cei care sunt pozitivi se duc acasa si nu mai infecteaza pe altii si in 3-4 saptamani se vad efectele. Daca s-ar testa si la noi 100.000 pe zi, la 50% cum am avut ieri…

Pana la alegeri vor manipula datele, nu vor face teste, ne vor spune ca totul e bine. Eu cred ca ar trebui o dezbatere, de la dezbaterea dintre mine si Iohannis nu a mai existat dezbatere in Romania.”, a spus Victor Ponta la Romania TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.