Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta anunță cele trei MITURI ale PSD care au fost SPULBERATE sub conducerea lui Liviu Dragnea: 'A venit la PSD ca să-l îngroape. Alternativă nu există'

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

Fostul premier Victor Ponta a comentat actuala situație din Partidul Social Democrat, după eșecul referendumului.

Cu această ocazie a votului, susține Ponta, trei mituri ce gravitau în jurul partidului de guvernământ au căzut. De altfel, el îl critică pe Liviu Dragnea în mod repetat și spune că „vrea să îngroape” PSD: „Primarii PSD nu s-au implicat pentru că au fost mințiți. Dragnea îi minte și pe ei. Eu nu mai sunt membru PSD, dar rămân social democrat. PSD-ul în ultimii 30 de ani a avut trei legende, nu în sensul de neadevărat, ci în sensul că așa s-a creionat în mintea oamenilor pe zona pozitivă, dincolo de ciuma roșie, comuniști.

De exemplu că are cele mai bune guverne: guvernul Năstase, guvernul Ponta. De când cu Dăncilă, s-a terminat.

A doua legendă e cea cu PSD e bun la organizare. PSD-ul lui Cozmâncă a scos 52% la modificarea Constituției, care nu interesa pe nimeni. Cu PSD-ul pe care l-am condus eu, împreună cu PNL, deci USL, n-am câștigat în 2012, dar au ieșit la vot 8 milioane de oameni.

A treia legendă era că PSD reprezintă oamenii săraci. Pai, oamenii săraci ca Dragnea ce n-are bani de avocat?! Se face un gol foarte mare. De partea cealaltă ai un PNL, condus de o persoană, Ludovic Orban, care trăiește în lumea lui de acum 20 de ani. M-am uitat în ultimul sondaj: PSD-ul scade, iar PNL-ul nu crește. Dragnea a venit la PSD să-l îngroape. Din păcate alternativă nu există. Dragnea a intrat într-un tunel. Probabil că se va duce la acele emisiuni de televiziune unde  o să i se spună că este cel mai tare”, a spus  Victor Ponta, într-o emisiune moderată de Denise Rifai în direct la Realitatea TV.

Citește și: Radu Banciu, după referendum: Nimeni nu mai crede în această ticăloşie aflată în fruntea Bisericii Ortodoxe Române

Într-o conferință de presă Ponta mai spunea că „singurul principiu care îi mai unește pe cei din conducere este să nu ajungă la închisoare și să-și împartă funcții”, informează Agerpres.ro. Întrebat dacă referendumul este un eşec al PSD, Victor Ponta a răspuns: "Bineînţele. Social-democraţii au cel mai penibil, nepregătit, neprofesionist guvern. Tot ceea ce face Dragnea şi se decide în ultima perioadă este total împotriva oricăror principii social-democrate. Singurul principiul care îi mai uneşte pe cei din conducere este să nu ajungă la închisoare şi să-şi împartă funcţii", a susţinut Ponta.

Citește și: Ministrul care e mai ȘMECHER decât Liviu Dragnea, în analiza lui Victor Ponta:

Fostul premier mai spue că în alte vremuri la PSD se făceau analize în urma alegerilor, ceea ce nu a mai fost cazul la actualul referendum: „De la PSD nu a vorbit nimeni în afară de nemuritorul Codrin. Dragnea nu există, Dăncilă nu există, PSD nu există. Am fost 16 ani în acest partid, luni dimineaţă era întotdeauna BPN, seara la ora 21,00 întotdeauna ieşea liderul partidului să dea un mesaj la victorie sau înfrângere. Se făceau analize. La PNL am văzut o mică mişcare a unor liberali care şi-au permis să spună ceea ce este evident pentru toată lumea, că Orban este la fel de abulic şi de rupt de realitate ca şi Dragnea. S-a închis şi acolo", a conchis Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.