Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta anunță PRIORITATE ZERO la Pro România: 'Începând de mâine, toți deputații se ocupă de asta'

Inquam Photos / George Calin
Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat duminică faptul că "foarte curând" ar trebui să fie organizat un referendum care să stabilească o perioadă în care exploatarea forestieră să nu se facă în scop industrial, ci, eventual, doar pentru lucrările necesare de întreţinere, conform Agerpres.

Citește și: Niculae Bădălău a EXPLODAT după ce a fost atacat în plină stradă: 'Nu putem accepta să fie folosite asemenea 'injective'

Declaraţia vine în contextul în care fostul prim-ministru spune că la Camera Deputaţilor există o iniţiativă legislativă care ar prevedea împroprietărirea cultelor religioase cu păduri, fără a fi existat un titlu de proprietate anterior.

"Începând de mâine, toţi deputaţii Pro România avem un obiectiv extrem de important. La Camera Deputaţilor este o iniţiativă parlamentară - PL-x 9/2019 are numărul, care prevede modificarea Legii 1/2000. Este o iniţiativă semnată de mai mulţi deputaţi, în frunte cu deputatul de Teleorman Liviu Nicolae Dragnea, şi care prevede împroprietărirea cultelor religioase cu păduri, fără a fi existat un titlu de proprietate anterior. Nu vorbesc de ceea ce are deja retrocedat fiecare cult religios, fiecare biserică. La acest proiect de lege s-a adăugat un amendament al unor deputaţi de la UDMR care prevede şi împroprietărirea asociaţiilor de grăniceri din zona Bistriţa, Mureş, Harghita, Covasna, cei care au fost grăniceri înainte de 1918. La fel, nu există titluri de proprietate", a declarat Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că această iniţiativă legislativă ar fi "o încercare a lui Liviu Dragnea de a mitui cultele religioase cu ceva ce aceştia nu au cerut".

"Eu nu ştiu şi cât am fost prim-ministru nu am auzit niciodată nici Biserica Ortodoxă, nici Catolică, Greco-catolică să îi împroprietărim cu ce nu au. Nu ne-au cerut niciodată aşa ceva şi nu cred că au cerut nici acum. Cred că este mai degrabă o încercare a domnului Dragnea, după ce, din cauza imaginii sale, referendumul de anul trecut privind familia tradiţională a fost un eşec răsunător, o încercare cumva de a mitui cultele religioase cu ceva ce aceştia nu au cerut", a spus fostul premier.

În context, Victor Ponta a precizat că acest proiect ridică o problemă mai mare, respectiv păstrarea fondului forestier, adăugând că foarte curând ar trebui să existe un referendum care să stabilească o perioadă în care exploatarea forestieră să se facă doar pentru lucrările necesare de întreţinere.

"(...) De mâine începând, ne folosim toate cele 20 de voturi, toată activitatea noastră la Camera Deputaţilor ca să blocăm acest proiect pe care îl considerăm total greşit şi care ridică o problemă mai mare, şi anume problema păstrării fondului forestier. Am încercat în Guvernul pe care l-am condus (...) cu Codul silvic, cu alte legi să oprim ceea ce toţi românii ştiu că este defrişare şi o exploatare sălbatică a pădurilor. Cred că pe această temă, la un moment dat, foarte curând, nu pe 26 mai, ca să nu încurcăm lucrurile, dar foarte curând ar trebui să existe un referendum care să stabilească o perioadă de 3 ani, de 5 ani, de 10 ani, în care exploatarea forestieră să se facă nu în scop industrial, nu în scop comercial, ci, eventual, doar pentru lucrările necesare de întreţinere", a arătat Ponta.

În cadrul aceleaşi conferinţe, el a menţionat că marţea viitoare, în prezenţa comisarului european pentru Politică regională, Corina Creţu, va fi anunţată întreagă listă de candidaţi cu care partidul Pro România va participa la alegerile europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.