Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta are din nou ocazia să se plimbe cu barca în Teleorman

ponta_barca

În luna aprilie 2014, o imagine cu Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Doina Pană, traşi cu barca de jandarmi într-o apă de câţiva centimetri, făcea înconjorul internetului. Tot atunci, premierul i se adresa ministrului Pană cu deja celebrul "Fă, Doino". Se întâmpla la inundaţiile provocate de rânul Teleorman, în judeţul omonim.

Victor Ponta le-a promis localnicilor va aloca bani pentru un dig, care urma să fie gata până la sfârşitul verii. 7 milioane de euro au fost oferiţi din fondul de rezervă al Guvernului, iar digul a fost inaugurat la sfârşitul lunii august. Problema este că lucrarea de îndiguire nu este finalizată din acum, iar pe porţiunile unde digul a fost terminat, apa se infiltrează pe sub el. Contructorul a trimis excavatoarele să reparte construcţia. Viitura din aceste zile a fost la doar 30 de centimetri de a trece peste dig, deşi precipitaţiile nu au fost atât de abundente ca la precedentele indundaţii, din luna aprilie, scrie România Liberă.

„Ne uităm cu frică, am auzit că se mai adună viitură, că râul ăsta vine din Argeș, de la munte. Nu trebuia să facă digul așa aproape de râu, trebuia să-i mai lase ceva spațiu”, își dădea cu părerea miercuri seară un bărbat, privind la un câmp deja inundat, aflat în locul unde râul Teleormanul se varsă în râul Vedea. „Acum nu e viitură mare, dar uite că apa a ajuns aproape peste dig. Dacă o să mai fie ploi, nu cred că face față”, afirma un altul dintr-un grup mai mare de săteni ce stăteau de pază pe unul dintre podurile de peste râu.

Cel mai supărat era un legumicultor care are serele la mică distanță de râul proaspăt îndiguit. „În primăvară, mi-a intrat apa în sere, aveam roșii, am pierdut cam 500 de milioane (lei vechi). Acuma a ajuns iar. S-a infiltrat pe sub dig. Deocamdată nu am plantat nimic, dar până la primăvară nici nu cred că mai pot face nimic, că nu se usucă apa”, a explicat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.