DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Victor Ponta, ieșire explozivă - 'Dăncilă și Teodorovici chiar știu că ceea ce spun în buget e o minciună'. Descoperirea 'bombă' făcută de fostul premier

Pro Romania
Victor Ponta

Liderul Pro România Victor Ponta a afirmat joi, într-o conferință de presă, că premierul Dăncilă și ministrul Teodorivici au introdus în Ordonanța privind măsurile fiscale un articol prin care cei doi nu răspund pentru corectitudinea datelor din planificarea bugetară pe anul viitor. Este vorba despre Articolul 46 din Ordonanța privind măsurile fiscale adoptată săptămâna tecută de Guvern.

„E un haos în visteria țării. (...) Poate e cineva din presă care a remarcat acest lucru, dacă nu, vă atrag eu atenția. Apare în Ordonanța un Articol 46, care sună foarte complicat. (...) Mai spune acolo că primul ministru și ministrul (c.n. Finanțelor) semnează declarațiile de răspundere prin care se atestă corectitudinea și integralitatea informațiilor. Faimoasa Ordonanță adoptată vineri spune așa: Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 și perspectiva 2020 - 2022. Adică declarația pe propria răspundere a primului și a ministrului de Finanțe. Adică dna Dăncilă și dl Teodorovici chiar știu că ceea ce spun în buget e o minciună. Altfel, nu și-ar lua această măsură. Dl Vâlcov e cel mai deștept. El nu semnează nimic. Fraierii care semnează însă, dna Dăncilă și cu dl Teodorovici, nu-s așa de fraieri și au trecut în OUG că prin derogare de la Legea responsabilității fiscal-bugetare, de data asta, nu trebuie să ateste corectitudinea datelor”, a spus Ponta, într-o conferință de presă.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale.

Art. 46 - (1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea și integralitatea informațiilor din Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2019 - 2021.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 și perspectiva 2020 - 2022 în țintele, obiectivele și prioritățile asumate prin Strategia fiscalbugetară pentru perioada 2019 - 2021.

(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 și perspectiva 2020 - 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.