Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta dă atacul DECISIV: acuzații penale GRAVE pentru Cioloș și tehnocrați

viata-libera.ro
ponta suparat

Fostul premier Victor Ponta lansează acuzații penale extrem de grave la adresa premierului Dacian Cioloș și a miniștrilor tehnocrați. Ponta susține că această campanie de colectare de fonduri pentru ”Cumințenia Pământului” este de fapt imagine pe banii statului pentru tehnocrați și avertizează că aceștia plătesc mai mult decât ar trebui pentru opera lui Brâncuși.

Citește și: Mariana Rarinca prezintă DOCUMENTUL care CUTREMURĂ la vârf lumea justitiei

”Operatiunea "Cumintenia Pamantului" - Sau cum isi fac "tehnocratii" campanie electorala pe banii dvs !!!

Tehnocratii au spus ca ei doar gestioneaza tara intr-o situatie speciala, organizeaza alegeri si pleaca multumiti / intre timp s-au razgandit si se chinuie sa organizeze alegeri in care sa se aleaga tot pe ei - exact ca FSN in 1990!!! Comic sau tragic , depinde cum vedeti situatia!

In aceasta noua gandire recuperarea perfect legitima de catre Statul Roman a unei opere a lui Brancusi ( asupra careia avea oricum toate drepturile) s-a transformat intr-o clasica operatiune electorala usor mascata!

Am sustinut de la inceput cumpararea de catre Statul Roman a operei lui Brancusi "Cumintenia Pamantului"/ dar nu sustin deloc demersul strict populist, electoral, ilegal ( si chiar penal) al Guvernului "Tehnocrat" de plata "pe sest" si nejustificat a unui plus de 6 milioane de Euro !

Deoarece cunosc fff bine cazul pot sa va prezint si motivele :

1. Romania a pierdut dupa 1989 cam toate lucrarile pe care le avea create de Brancusi cu exceptia celor care fizic nu puteau fi luate - adica doar Complexul (Coloana, Masa si Poarta) "Brancusi" de la Targu Jiu / totul prin efectele Legii 247/2005 (numita si "Legea Monica Macovei") privind o restituire in integralitate pe care nu a facut-o nicio alta tara fosta comunista cu exceptia noastra
2. "Cumintenia Pamantului" a fost restituita catre 2 Doamne asa zis "mostenitoare" din Franta printr-o hotarare judecatoreasca profund netemeinica si ilegala - deoarece la dosar era depusa dovada certa a sumei platite de Statul Roman fostului proprietar ca si despagubire, nefiind vorba de o confiscare ( din acest motiv in prima instanta Statul a castigat, dar la recurs s-a gasit "solutia" dorita)! 
3. Dupa un proces lung si fff serios de analiza pe masa Guvernului pe care il conduceam a venit clar evaluarea - maxim 5 milioane de EURO ( din care din pacate majoritatea vor ajunge la avocati si firme intermediare, iar restul in Franta)!
4. Pretul de maxim 5 milioane este corect din doua motive - gradul necorespunzator de conservare a lucrarii si, mai ales, regimul legal care INTERZICE scoaterea din tara
- mai clar : aceasta sculptura NU poate in mod legal sa fie scoasa din Romania - deci nu vorbim de valoarea de la New York sau Londra pentru ca NU poate sa ajunga sa fie vanduta acolo/ vorbim de valoarea din Romania - cea mai mare oferta privata din Romania a fost de 1 milion de dolari ( de la raposatul Dinu Patriciu)! 
5. Cand Guvernul "Ciolos" a decis semnarea contractului am crezut ca o face cu buna credinta si pentru suma corecta/ ulterior am vazut ca de fapt m-am inselat si sunt inselati si altii
6. Multi au intrebat de ce nu a dat Guvernul 11 milioane si gata? Sa va explic- Cineva i-a spus lui Ciolos ca daca plateste direct mai mult de 5 milioane va ajunge si el si ministrii sai sa raspunda la DNA si in fata Justitiei ( nu acum cand sunt protejati, dar peste 2,3,4 ani cand se vor schimba lucrurile) - asa s-a ajuns la smecheria cu "donatia publica" - in final banii vor fi dati tot de la buget ( din donatii nu se ajunge nici macar la 1 milion) si ei zic ca sunt acoperiti
7. Asa zisa campanie de promovare a donatiilor s-a transformat rapid intr-o campanie electorala de promovare a "Tehnocratilor" - iata ce lucruri bune fac ei, hai sa mai ramana si in 2017 / nu intamplator de aceasta se ocupa dl Felix Tataru - responsabil traditional de campaniile PDL/ Basescu/ Iohannis 
8. Banii vor fi oricum platiti din buget - adica din taxe si impozite . Asa ca daca va ganditi sa donati pentru "Cumintenia Pamantului" trebuie sa stiti ca de fapt platiti sa luam inapoi ceea ce era de drept al noatru, niste "mostenitori" care traiesc in Franta, avocati si firme de intermedieri de arta si mai ales pe "tehnocratii" care nu vor nimic dar se "sacrifica" sa mai stea la guvernare !

Mai pe romaneste - si fara Brancusi, si cu banii luati! Ghinion!”, scrie Victor Ponta. v

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.